Cultura i transformació digital

El projecte Cultura i transformació digital va dirigit a aportar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que s’enfronta el sector cultural-creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d’espais formals d’innovació digital i tecnològica.

Aquesta és una oportunitat per la millora de la competitivitat del sector i per afavorir el talent existent, que té en aquest territori un elevat potencial en l’àmbit de la creació i l’experimentació contemporània.

El programa ofereix dos tipus d’activitats:

  • PROGRAMA DE FORMACIÓ EN L’ÀMBIT DIGITAL DEL SECTOR CULTURAL-CREATIU

Itinerari formatiu d’accions per la innovació digital dirigit als agents culturals-creatius del territori, amb l’objectiu de contribuir a la professionalització i competitivitat de la seva activitat.

Es posaran a l’abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d’un programa de tallers, jornades, sessions tècniques i visites a projectes per dotar d’eines d’integració de l’àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió). El programa planteja un procés pràctic de co-creació i de treball en xarxa.

  • LABORATORIS D’INNOVACIÓ DIGITAL VINCULATS AL TERRITORI I EXECUCIÓ DE MAPPINGS

Laboratoris de co-creació en l’àmbit de les noves tecnologies i la cultura per propiciar noves metodologies de treball que supleixin les mancances territorials d’espais i equipaments d’experimentació i co-creació digital. Aquests laboratoris es faran als municis d'Amer, Sant Hilari i Maçanet de la Selva.

Els participants treballaran diferents eines digitals i produiran un mapping (espectacle audiovisual de gran format que es projectarà sobre la façana d’un equipament dels municipis). El laboratori comptarà amb la participació formadors i s'adaptarà al nivell dels participants. Així doncs, no cal que aquests disposin d'experiència ni coneixements previs en aquest tipus de tècniques.

 

Es comptarà amb professorat amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa a la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics, la recerca de nous formats per la creació artística, etc. A més, al llarg de tot el programa es fomentaran les relacions entre agents culturals i d’altres sectors estratègics i responsables d’iniciatives de referència en l’àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa.

 

Els destinataris són persones vinculades a les arts escèniques i musicals, entitats vinculades a la cultura popular i tradicional,  tècnics i regidors d’ajuntaments, talent emergent amb competències en la recerca i la innovació tecnològica aplicada a diferents sectors: empreses, professionals, alumnes de centres educatius, i qualsevol persona que tingui curiositat i ganes de participar.

 

Descarrega't el Dossier del Programa

Inscripcions a les accions AQUÍ

CALENDARI

28 abril, presencial: Jornada Cultura i transformació digital

03 de maig, presencial: Creació i món digital 1

04 de maig, presencial: Comunicació i món digital 1

05 de maig, presencial: Gestió i món digital 1

10 de maig, presencial: Creació i món digital 2

11 de maig, presencial: Comunicació i món digital 2

12 de maig, presencial: Gestió i món digital 2

17 de maig, VIRTUAL: Creadores i creadors digitals en acció

18 de maig, VIRTUAL: Comunicadores i comunicadors digitals en acció

19 de maig, VIRTUAL: Gestores i gestors culturals en acció

24 de maig, presencial: Visita a projectes a Barcelona

26 de maig. presencial: Jornada reconectem a terra

LABORATORIS DE CO-CREACIÓ DIGITALS i projecció dels MAPPINGS

Laboratoris a Sant Hilari Sacalm: 30 de maig, 6 i 13 de juny i projecció del mapping 7 de juliol

Laboratoris a Maçanet de la Selva: 31 de maig, 7 i 14 de juny i projecció del mapping 8 de juliol

Laboratoris a Amer: 01, 8 i 15 de juny i projecció del mapping el 6 de juliol

 

RESULTATS OBTINGUTS

Videoresum itinerari formatiu 

Videoresum laboratoris de co-creació digital i mappings fets amb IA

Video del mapping col·laboratiu amb IA a Amer

Video del mapping col·laboratiu amb IA a Sant Hilari Sacalm

Video del mapping col·laboratiu amb IA a Maçanet de la Selva

Relatoria del projecte

Més informació a:

Consell Comarcal de la Selva

Correu electrònic: arocasalva@selva.cat