Art en Ruta

"Art en Ruta" és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva.

“Art en ruta” és un cicle d’exposicions itinerants de promoció dels artistes visuals de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca. La obra seleccionada iniciarà un recorregut itinerant per diferents sales d'exposicions de la Selva, Girona i Perpinyà.

Aquesta acció forma part de la iniciativa SelvaCultura, que té la finalitat d’impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per la cultura dels municipis selvatans. SelvaCultura inclou, entre d’altres, el portal SelvaCultura.cat de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, diverses accions dirigides a la millora de la professionalització del sector cultural-creatiu i accions d’engranatge del talent i les iniciatives culturals. Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Edició 2020

Arnau Blanch "Everybody needs good neighbours"

Everybody needs good neighbours és un viatge visual que parteix del poble natal del fotògraf, Vilobí d’Onyar, que es caracteritza per estar ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport i que el converteix, segons l’artista, en un territori desmembrat. Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se. L’aparent comoditat i millora de mobilitat associada a les infraestructures construïdes, pels habitants de Vilobí d’Onyar, funciona inversament i fa que els vilatans s’hagin d’adaptar a un entorn artificial.

El fotògraf s’acosta a aquest territori d’una manera única, buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten a través d’una instal·lació audiovisual.

Arnau Blanch (1983) treballa la fotografia des del seu potencial narratiu i especulatiu. Després de cursar els seus estudis a l’IEFC (Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya) es va especialitzar en Assaig fotogràfic i fotografia documental a l’ICP (International Center of Photography) de Nova York. La obra Everybody needs good neighbours va guanyar la Beca Fotopres de la Caixa (2014) i el premi PhotoEspanya: Best Photobook (2015).

Blanch ha exposat a diferents sales del país, Anglaterra, Brasil, Nova York, Alemanya i Holanda.

Web específica del projecte : https://arnaublanch.hotglue.me/

Videos de la instal.lació audiovisual 

www.arnaublanch.com

ITINERÀNCIA EXPOSICIÓ

Santa Coloma de Farners (Casa de la paraula): Del 28 de febrer al 12 de març. Inauguració 28 de febrer +info

Perpinyà (Casa de la Generalitat de Perpinyà): Del 17 de juliol al 27 d'agost. Inauguració 17 de juliol.+info

Festival Innund'Art: Del 4 de setembre al 3 d'octubre. Inauguració 9 de setembre.

Blanes (Casa Saladrigas): Del 9 d'octubre al 31 d'octubre

Edició 2019

Levi Orta, copista d'artistes polítics"

Edició 2018

David Sànchez León "LLista d'espera. Ara és demà", ARC Pujol "Bloqueig" i Esther Polo "La Cadira"

Notícies relacionades