Dossier artesania Ter-Brugent

El dossier d'artesania és una mostra de l’artesania del Ter-Brugent: de l’herència de l’artesania tradicional a les noves adaptacions artístiques i de disseny en objectes de fusta i noves propostes del tèxtil i la bijuteria. L’artesania d’aquest territori és un exemple de les transformacions que estan succeint en aquest sector en altres contextos de Catalunya: dels intents de pervivència de l’artesania tradicional i les dificultats de relleu generacional, a les necessitats dels professionals d’adaptar-se a les noves demandes socials, al mateix temps que es reivindica posar en valor la creació artesanal contemporània.

El dossier d'artesania del Ter-Brugent es una iniciativa dins el marc del projecte COOP’ART (2018-2020) que té com a objectiu millorar el potencial del sector de l’artesanat artístic, contribuïnt a la valorització del patrimoni cultural i l’atractiu turístic del territori. Es tracta d’un projecte transfronterer on participen diferents entitats franceses de Midi Pyrénées i Languedoc Rousillon i de Catalunya.

En el programa hi participen els municipis del Ter-Brugent (Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí i Susqueda).

Dossier d'artesania del Ter-Brugent