Línies de subvencions cultura 2024

Amb la finalitat de promoure la creació d'activitats de caràcter cultural i creatiu i afavorir el desenvolupament d'iniciatives en aquest àmbit, s'ofereix un recull de les subvencions promogudes per diferents administracions públiques en l'àmbit cultural (2024).

 

2024

 

Subvencions Eurodistricte per a projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer. Departament de presidència de la Generalitat de Catalunya i Casa de la Generalitat de Perpinyà. Termini (18/05/2024)

Subvencions per a projectes d’entitats que articulin el sector de la cultura digitalDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (07/05/2024)

Subvencions per al desenvolupament de projectes audiovisuals. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (09/05/2024)

Subvencions per a la realització de projectes singulars d'especial interès cultural.Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (30/04/2024)

Subvencions per a la realització d’actuacions que redueixin l’impacte ambiental, i que fomentin i millorin l'accessibilitat de les empreses o entitats del sector culturalDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/05/2024)

Subvencions de cultura popular i tradicional: espectacles i exposicions / federacions / formació i documentació / recerca, conservació i difusió. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (30/04/2024)

- Subvencions per a la producció d’espectacles i d’exposicions relacionats amb la cultura popular i tradicional

- Subvencions a federacions que programin activitats culturals relacionades amb l'associacionisme i la cultura popular i tradicional 

Subvencions per a activitats en matèria de formació i de documentació relacionades amb la cultura popular i tradicional 

Suvencions per a activitats que fomentin la recerca, conservació i difusió del patrimoni etnològic de Catalunya

Subvencions per a la realització d’actuacions que redueixin l’impacte ambiental, i que fomentin i millorin l'accessibilitat de les empreses o entitats del sector cultural. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ICEC. Termini (02/05/2024)

Ajudes al teatre i al circ. INAEM ( Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música). Ministerio de Cultura. Gobierno de España. Termini (11/04/2024)

- Programa ajudes a gires nacionals i internacionals

- Programa d'ajudes a programacions, residèncis i projectes escènics en el territori

- Programa d'ajudes a festivals, fires, mostres i cicles teatrals i circenses

- Programa d'ajudes a entitats sense ànim de lucre per a la realització de circuits de teatre i circ

- Programa d'ajudes a les associacions, federacions i confederacions d'àmbit estatal i projecció nacional i internacional per a activitats teatrals i circenses

- Programa d'ajudes a les infraestructures de circ itinerant

Aportacions reintegrables a projectes de l'àmbit dels videojocsDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/05/2024)

Subvencions per a l'edició discogràfica i videogràfica de produccions musicals d'especial interès cultural i patrimonial. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (11/04/2024)

Subvencions per la promoció de la músicaDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (10/04/2024)

Ajudes al teatre i al circ. INAEM. Gobierno de Espanya. Termini (11/04/2023)

Ajudes a la dansa, la lírica i la música. INAEM. Gobierno de Espanya. Termini (02/04/2024)

Subvencions "Diversifica Cultura" a programacions d'especial interès cultural de la ciutat de Girona pels anys 2024-2026. Ajuntament de Girona. Termini (15/04/2024)

Subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (11/04/2024)

Subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (15/04/2024)

Subvencions a projectes de pòdcasts de temàtica cultural en català o occità. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (18/04/2024)

Subvencions de l'àmbit de la innovació i de la cultura digital. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (03/04/2024)

Subvencions per a programacions estables d'activitats d'arts visuals de caràcter professional. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (03/04/2024)

Subvencions per a la realització de diagnosis ambientals i diagnosis d'accessibilitat per a empreses o entitats del sector cultural. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (30/09/2024)

Aportacions reintegrables i subvencions a  projectes de producció teatral d’espectacles musicals de gran format en català o occità.Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (30/04/2024)

Aportacions reintegrables a festivals i cicles musicals. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (21/04/2024)

Subvencions per a programes que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals, la cultura comunitària d'aquests àmbits, i en l'àmbit bibliotecari, durant un període biennal Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaTermini (29/02/2024)

Subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals. Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaTermini (25/03/2024)

Subvencions per a l'organització d'esdeveniments de contingut cultural digital a CatalunyaDepartament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaTermini (29/02/2024)

Aportacions reintegrables a projectes culturals. Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaTermini (del 14/02 al 3/10)

Aportacions reintegrables a la distribució i explotació d'espectacles. Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaTermini (27/02/2024)

Subvencions a empreses editorials de música Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaTermini (27/02/2024)

Subvencions per a la programació internacional en l’àmbit de les arts escèniques  Institut Ramon LLull. Termini (07/03/2024)

Subvencions per al finançament d'accions instrumentals d'impuls dels sectors professionals de les arts visuals, teatre, dansa, circ i músicaDepartament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (16/02/2024)

Subvencions per a la creació de públics per a la cultura (2024). Diputació de Girona. Termini 01/03/2024

Subvencions a activitats de dansa de sala i de carrer de caràcter professional (entitats). Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/02/2024)

Subvencions per a projectes artístics de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/02/2024)

Subvencions a activitats de circ de caràcter professional (entitats) Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/02/2024)

Subvencions a activitats de teatre de caràcter professional (entitats) Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/02/2024)

Subvencions per a l'organització d'activitats de difusió de les arts visuals i arts escèniques a través de festivals, cicles i esdeveniments similars Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (02/02/2024)

Subvencions per a l'organització de festivals, cicles i esdeveniments similars de cultura popular i tradicional Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (07/02/2024)

Subvencions destinades a les entitats representatives de col·lectius d'altres territoris de l'Estat espanyol amb especial presència a Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Termini (07/02/2024)

2023

Ajut per contribuir a la reducció del preu de l'entrada adquirida per joves de 18 a 30 anys per a esdeveniments culturals realitzats a Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat. (Termini del 29 de novembre de 2023 al 30 de setembre de 2024)

Subvencions a municipis per a la redacció de projectes d'obra d'equipaments culturals de titularitat municipal. Departament de cultura de la Generalitat (Termini  24/11/2023)

Subvencions per a projectes de cultura comunitària i transformació social. Departament de Cultura de la Generalitat (Termini 29/11/2023)

Subvencions per a la restauració i creació d'elements d'imatgeria festiva i de la indumentària de les colles de cultura popular i tradicional. Departament de Cultura de la Generalitat (Termini 31/10/2023)

Subvencions per a la programació estable d'activitats artístiques en equipaments culturals gestionats per associacions i fundacions Departament de cultura de la Generalitat (Termini  18/10/2023)

Subvencions per desplegar, de forma íntegra, les línies d'actuació pròpies dels centres públics de creació i producció d'arts escèniques, música i arts visuals de caràcter professional  Departament de cultura de la Generalitat (Termini 27 de setembre)

Subvencions per a la programació d'espectacles d'arts en viu de caràcter professional en esdeveniments d'interès agroturístic.

Subvencions per a obres de millora o adquisició d’equipament per al sector de les arts escèniques (teatre, circ i dansa), sales d’exhibició cinematogràfica, galeries d’art i sales de concertSol·licitar la subvenció. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 20 de setembre)

Subvencions a la producció de nous muntatges teatrals de sala i de carrer de caràcter professional de laTemporada 2023-2024. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 20 de setembre)

Subvencions a projectes d'internacionalització d'empreses i entitats de l'àmbit del videojoc. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Subvencions per a la producció de sèries audiovisuals de ficció en versió original catalana o occitana en la seva variant aranesa. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Aportacions reintegrables a plans de distribució de llargmetratges cinematogràfics. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Aportacions reintegrables a projectes i plans editorials. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 21 de setembre)

Aportacions reintegrables a la distribució i explotació d'espectaclesICEC_ Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Aportacions reintegrables a projectes de l'àmbit dels videojocs. ICEC_ Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Subvencions per a commemoracions d'esdeveniments, personalitats o entitats de l'àmbit de la cultura catalana. OSIC – Departament de Cultura (Termini 13 setembre)

Aportacions reintegrables a la distribució i explotació d'espectacles. ICEC- Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Aportacions reintegrables a festivals i cicles musicalsICEC- Departament de Cultura (Termini 27 de juliol)

Aportacions reintegrables a projectes i plans editorials. ICEC- Departament de Cultura (Termini 21 de setembre)

Subvencions per al suport a l'organització i celebració de premis i concursos culturalsOSIC- Departament de Cultura (Termini 27 de juliol)

Subvencions per a obres de millora o adquisició d’equipament per al sector de les arts escèniques (teatre, circ i dansa), sales d’exhibició cinematogràfica, galeries d’art i sales de concertICEC- Departament de Cultura (Termini 14 de setembre)

Subvencions per a activitats d'empreses discogràfiques. ICEC- Departament de Cultura (Termini 31 de juliol)

Aportacions reintegrables a festivals i cicles musicals. 2a convocatòria. ICEC- Departament de Cultura (Termini 27 de juliol)

Subvencions a la producció de nous muntatges teatrals de sala i de carrer de caràcter professional. ICEC- Departament de Cultura (Termini 20 setembre)

Subvencions a activitats de circ de sala, carrer i carpa de caràcter professional. ICEC- Departament de Cultura (Termini 27 de juliol)

Subvencions a activitats de dansa de sala i de carrer de caràcter professional. ICEC- Departament de Cultura (Termini 27 de juliol)

Subvencions per a l'organització d'activitats de difusió de les arts visuals i arts escèniques a través de festivals, cicles i esdeveniments similars.ICECDepartament de Cultura (Termini 12 de juny)

Subvencions per a la realització de diagnosis ambientals i diagnosis d'accessibilitat per a empreses o entitats del sector cultural. ICEC- Departament de Cultura (Termini 13 de juliol)

Subvencions per el desenvolupament de públics de la cultura. ICEC- Departament de Cultura (Termini 04 de juliol)

Subvencions per la promoció d'activitats literàries. OSIC- Departament de Cultura (Termini 27 d'abril)

Subvencions a circuits i xarxes de difusió d'espectacles d'arts escèniques i música sense finalitat lucrativa. ICEC – Departament de Cultura (Termini 24 d'abril)

Subvencions per a projectes de suport a la recerca i la creació d’arts escèniques i arts visuals de caràcter professional. OSIC – Departament de Cultura (Termini 27 d'abril)

Subvencions per a activitats complementàries a la programació professional estable de determinats equipaments escènics i musicals. OSIC – Departament de Cultura (Termini 24 d'abril)

Subvencions per a programacions estables d'activitats d'arts visuals de caràcter professional. OSIC – Departament de Cultura (Termini 24 d'abril)

Subvencions a circuits i xarxes de difusió d'espectacles d'arts escèniques i música sense finalitat lucrativa. OSIC – Departament de Cultura (Termini 24 d'abril)

Subvenció a festivals de música d'alt interès cultural. ICEC– Departament de Cultura (Termini 20 d'abril)

Subvencions al desenvolupament de projectes d'espectacles de circ de sala i de carrer de caràcter professional. ICEC – Departament de Cultura (Termini 17 d'abril)

Subvencions al desenvolupament de projectes de dansa de sala i de carrer de caràcter professional. ICEC – Departament de Cultura (Termini 17 d'abril) 

Subvencions al desenvolupament de projectes teatrals de sala i de carrer de caràcter professional. ICEC – Departament de Cultura (Termini 17 d'abril) 

Subvencions a projectes de distribució internacional de produccions d'empreses i entitats del sector de les arts escèniques. Generalitat (Terminin 3 d'abril)

Subvencions per a la producció d’espectacles i d’exposicions relacionats amb la cultura popular i tradicional. Generalitat (Terminin 31 de març)

Subvencions a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com la seva promoció i difusió. Generalitat (Termini 11 d'abril)

Subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics. Generalitat (Termini 11 d'abril)

Subvencions per al desenvolupament de projectes audiovisuals. Generalitat (Termini 11 d'abril)

Subvencions per a la realització de diagnosis ambientals i diagnosis d'accessibilitat per a empreses o entitats del sector cultural. Generalitat (Termini 13 d'abril)

Subvencions per a projectes culturals que facin servir tecnologia immersiva (CLT502) Generalitat (Termini 27 de març)

Subvencions a esdeveniments d’arts visuals d’alt interès cultural i de caràcter estratègic. Generalitat (Termini 15 de març)

Subvencions per a projectes artístics de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals (CLT015). Generalitat (Termini 16 de març)

Subvencions per a projectes artístics que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música i les arts visuals (CLT014). Generalitat (Termini 16 de març)

Subvencions per donar suport a projectes de pòdcasts en català o occità. Generalitat (Termini 15 de març)

Subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals. Generalitat (Termini 27 de març)

Subvencions a galeries d’art per a la programació d’exposicions a Catalunya. Generalitat (Termini 20 de març)

Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics d'El Modern 2023. Ajuntament de Girona

Programa d'Incubació de videojocs d'El Modern. Centre Audiovisual i Digital 2023. Ajuntament de Girona

Ajuts Girona Crea a la creació i producció artística 2023. Ajuntament de Girona

2022

Subvencions biennals a projectes de cultura comunitària i transformació social OSIC (Termini 18 de novembre)

Subvencions per a projectes de suport a la recerca i la creació d’arts escèniques i arts visuals de caràcter professional OSIC (Termini 3 de novembre)

Beques,  per a la formació i el perfeccionament en els àmbits de les arts visuals, de les arts escèniques, de la música, del pensament i dels nous sectors creatius.OSIC (Termini 02 de novembre)

Subvencions biennals per a la millora de les infraestructures dels equipaments culturals. OSIC (Termini 2 de novembre)

Subvencions per a l'adquisició d'equipament tecnològic entitats cultura popular. OSIC (Termini 20 d'octubre)

Subvencions per a l’acceleració del creixement de les empreses culturals. ICEC – Departament de Cultura (Termini 30 de setembre)

Subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació. ICEC – Departament de Cultura (Termini 14 de juliol)

Subvencions per a la mobilitat d’artistes per a actuacions en l’àmbit de la música i de les arts escèniques.Institut Ramon Llull. (Termini 13 de juliol)

Subvencions a la programació de música en viu de caràcter professional ICEC – Departament de cultura (Termini 5 de juliol)

Subvencions per a activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional i amb l'associacionisme. Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya (Termini 14 de juliol)

Subvencions per a l'organització de festivals, cicles i esdeveniments similars de cultura popular i tradicional. Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya (Termini 14 de juliol)

Subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació. Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya (Termini 14 de juliol)

Subvencions per a la realització d’actuacions o per a obres de millora i adquisició d’equipament tècnic que redueixin l’impacte ambiental de les empreses o entitats del sector cultural. Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya (Termini 21 de juliol)

Subvencions per a programacions estables d’activitats d’arts visuals de caràcter professional. Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya (Termini 7 de juny)

Subvencions per a la promoció digital de projectes discogràfics en llengua catalana o occitana. Institut Català de les Empreses Culturals (Termini 31 de maig)

Subvencions per a la producció d’espectacles i d’exposicions relacionats amb la cultura popular i tradicional. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (Termini 19 de maig)

Subvencions per a la realització de consultories per a entitats de l'àmbit de la cultura popular i tradicional i el patrimoni etnològic. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (Termini 19 de maig)

Aportacions reintegrables a projectes de l'àmbit dels videojocs. Institut Català de les Empreses Culturals (Termini 25 de maig)

Subvencions per a la producció d'obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió.  Institut Català de les Empreses Culturals (Termini 13 de maig)

Subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics. Institut Català de les Empreses Culturals (Termini 13 de maig)

Subvencions per a l'organització d'activitats de difusió de les arts visuals i arts escèniques a través de festivals, cicles i esdeveniments similars.Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 28/04/2022)  

Beques per a la recerca i la innovació en els àmbits de les arts visuals, de l'arquitectura i el disseny, de les arts escèniques, de la música i del pensament.Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 28/04/2022) 

Subvencions per al suport a l'organització i celebració de premis i concursos culturals Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 03/05/2022)

Subvencions destinades a les entitats representatives de col·lectius d'altres territoris de l'Estat espanyol amb especial presència a Catalunya OSIC Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 26/04/2022)

Subvencions per a activitats en matèria de formació i de documentació relacionades amb la cultura popular i tradicional OSIC Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 26/04/2022)

Subvencions per a la producció i l'edició de llibres i fonogrames relacionats amb la cultura popular i tradicional OSIC Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 26/04/2022)

Subvencions per a activitats que fomentin la recerca, conservació i difusió del patrimoni etnològic de Catalunya OSIC Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 21/04/2022)

Subvencions a federacions que programin activitats culturals relacionades amb l’associacionisme i la cultura popular i tradicional OSIC Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 21/04/2022)

Subvencions per a l'organització d'esdeveniments de contingut cultural digital a Catalunya. OSIC Oficina Suport Iniciativa Cultural (Termini 07/04/2022)

Ajudes de la música, la lírica i la dansa.Ministeri de Cultura (Termini 08/04/2022)

Aportacions reintegrables a festivals i cicles musicals. ICEC Institut Català Empreses Culturals (Termini 07/04/2022)

Subvencions per a activitats de les orquestres i formacions musicals prioritàries. ICEC Institut Català Empreses Culturals (Termini 31/03/2022)

Subvencions a projectes d'internacionalització d'empreses i entitats dels sector de la música. ICEC Institut Català Empreses Culturals (Termini 31/03/2022)

Subvencions per a l'edició discogràfica i videogràfica de produccions musicals d'especial interès cultural i patrimonial. ICEC Institut Català Empreses Culturals (Termini 29/03/2022)

Subvencions per a la promoció de la música. ICEC Institut Català Empreses Culturals (Termini 29/03/2022)

Subvencions per a projectes artístics que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música i les arts visuals OSIC Oficina Suport Inciativa Cultural (Termini 23/03/2022)

Subvencions a circuits i xarxes de difusió d’espectacles d’arts escèniques i música sense finalitat lucrativa. OSIC Oficina Suport Inciativa Cultural (Termini 23/03/2022)

Subvencions per a projectes artístics de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals OSIC Oficina Suport Inciativa Cultural (Termini 23/03/2022)

Ajuts Girona Kreas. Ajuntament de Girona (Termini 17/03/2022)

Subvenció Amplia Cultura. Ajuntament de Girona (Termini 17/03/2022)

Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office 2022. Ajuntament de Girona (17/03/2022)

Subvencions per la realització de consultories per a empreses o entitats culturals Generalitat de Catalunya (Termini 31/03/2022)

Aportacions reintegrables a projectes culturals Generalitat de Catalunya (Termini 06/10/2022)

Subvencions per a adquirir o implementar eines tecnològiques per a l'execució de plans de desenvolupament d'audiències a Catalunya Generalitat de Catalunya (Termini 16/03/2022)

Subvencions a l’organització de premis i concursos per al desenvolupament de públics de cultura Generalitat de Catalunya (Termini 16/03/2022)

Subvencions per a activitats de desenvolupament de públics per a la cultura. Generalitat de Catalunya (Termini 16/03/2022)

Subvencions per el foment de programes i projectes educatius en l'àmbit de les comarques Gironines. Diputació de Girona (Termini 23/03/2022)

Subvencions per a la creació de públics per a la cultura. Diputació de Girona (Termini 07/03/2022)

Subvencions a les entitats i associacions de cultura popular i tradicional catalana de les comarques gironines, en el marc del programa educatiu «Identitats, arrels i tradicions». Diputació de Girona (Termini )

Ajudes corresponents a l'any 2022 per a laboratoris i incubadores de creació i desenvolupament de projectes audiovisuals a celebrar-se en 2022 i 2023. Fons Next Generation (Termini 08/03/2022)

Ajuts per la  modernització d'infraestructures d’arts escèniques i musicals.Generalitat de Catalunya. (Termini 14/02/2022)

Subvencions per a la restauració i conservació d'immobles de valor patrimonial (2022). Diputació de Girona (Termini 07/02/2022)

Ajuts per al suport i modernització de les estructures de gestió artística de les arts escèniques i de la música . Fons Next Generation. Generalitat de Catalunya.(Termini 26/01/2022). *Ampliació termini 09/02/2022.

Subvenció de les despeses financeres préstecs ICF Cultura Liquiditat derivades de l'impacte de la COVID-19 en la seva activitat . Departament de Cultura - ICEC(Termini 31/01/2022)

Dotació de Biblioteques. Generalitat de Catalunya (Termini 26/01/2022)