EL GENERADOR

El Generador és una mostra de xerrades/concert d’experimentació sonora

Però també és un espai de recuperació de la memòria artística en l’àmbit sonor, un laboratori de mostra de processos de creació musical, un altaveu pels projectes emergents de música experimental i un aparador d’instruments inventats.
El setembre 2023 s’ha inaugurat la cinquena edició amb diversificació d’espais, que contemplen l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, la sala d’exposicions i l’Auditori Viader de Casa de Cultura de Girona, La Marfà i el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal.
Així mateix, s’han teixit complicitats amb el Festival 17820 de Banyoles, amb qui es va dur a terme la inauguració del cicle, i amb La Marfà i el Labo Flashback de Perpinyà, compartint el projecte transfronterer de residències creuades Ganta 6.
Per El Generador han passat des de músics, compositors i artistes sonors ja consagrats dins el panorama experimental internacional, com ara la compositora i pianista Mercè Capdevila Gaya, l'Ivan Telefunken, l'Eli Gras o el Javier Piñango, a artistes emergents com el Front Vinihilista, o els Void. Els artistes programats representen cadascun d'ells alguna de les diferents tendències i maneres d'entendre l'experimentació sonora i l'art sonor: música experimental, música concreta, electroacústica, noise, drone, sintetisme o landscape, entre d'altres. El desenvolupament de cada sessió és el següent: petita presentació de l'artista, seguida d'una actuació en directe d'uns 45 minuts i una posterior xerrada participativa entre el públic i l'artista, moderada o no per un presentador.
El Generador no està concebut només com un espai lúdic d’actuacions en viu, sinó que va més enllà, relacionant al públic amb l’artista a través d’un diàleg constructiu i creant un flux d’idees i un intercanvi de coneixements entre ambdues parts, que fa que la barrera entre artista i públic desaparegui. El projecte està organitzat per Ameba A.A.C.C .
La coordinació i la direcció artística van a càrrec del programador de l’entitat, Jordi Murillo Giralt.  Ameba Associació Cultural vol incentivar i donar suport a la cultura i l'art en tots els seus aspectes formals, especialment en aquells més innovadors o experimentals, així com afavorir la interacció i l’interès entre la població de Girona per aquests.