Palau Ferré i Martí-Sabé

Diàleg escultòric

Finalitzat
2021
Del 25.09.21 al 22.11.21

Del 22 de setembre al 17 de novembre

Inauguració: dissabte 25 de setembre, a les 12 h

Compartir

El vessant escultòric de Palau Ferré Coincidint amb la commemoració del centenari del naixement del pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921- 2000) és el moment oportú per exposar i interpretar l’escultura de Palau Ferré a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

Palau Ferré va ser un artista multidisciplinari molt influït per la Barcelona dels Salons d’Octubre i pels anys viscuts a París, a cavall de la dècada dels cinquanta i la dels seixanta. Si avui és sobretot conegut per la seva pintura, l’artista també va tenir un vessant escultòric destacat.

Palau Ferré contragué, a la Barcelona dels anys cinquanta, bona amistat amb l’escultor Martí Sabé (Santa Coloma de Farners, 1915-2006), la qual cosa el portà diverses vegades a la capital de la Selva. Formaven part de la mateixa generació i tots dos coincidiren a la capital catalana.

D’aquesta manera, i a través d’un diàleg escultòric amb el seu amic i també escultor Josep Martí-Sabé (Santa Coloma de Farners, 1915- 2006), aquesta serà l’exposició del centenari de Palau Ferré dedicada a l’escultura i que complementarà el conjunt de 20 exposicions i 100 actes territorials que s’estan duent a terme en aquesta commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya. Redescobrim les escultures de Palau Ferré a Santa Coloma de Farners.

Any Palau Ferré

Format a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, Palau Ferré va ser un artista molt influït pel cubisme picassià, per la Barcelona dels Salons d’Octubre i pels anys viscuts a París, a la dècada dels cinquanta i la dels seixanta. També va exposar als Estats Units.

Les figures femenines d’ulls ametllats, els paisatges primaverals, les natures estàtiques, les composicions florals i elements simbòlics i mitològics són les principals temàtiques de la seva obra lluminosa i plena d’intensos colors, en la qual trobem arlequins, sardanes, minotaures, noies pensatives, síndries i gira-sols.

Vinculat als valors de la pau, la llibertat i la solidaritat va col·laborar amb diverses ONG i va donar suport a projectes socials i culturals: d’Amnistia Internacional a la Federació Catalana de Voluntariat Social. Conegut com “el pintor que cremava els seus quadres”, és un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX.

Aquest 2021 se celebra el centenari del seu naixement. Commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya. Així, 20 exposicions temàtiques, 100 actuacions territorials i diversos llibres recordaran l’art i els valors de Palau Ferré en un centenari en el qual també s’està catalogant la seva obra.

Dissabte
25
set
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
26
set
Gratuït
Finalitzat
Dilluns
27
set
Gratuït
Finalitzat
Dimecres
29
set
Gratuït
Finalitzat
Dijous
30
set
Gratuït
Finalitzat