Presentació i inauguració de la exposició "Everybody needs good neighbours"

Arnau Blanch

Finalitzat
2020
Del dv. 28.02.20 al dj. 12.03.20 | 19:00 h

Compartir

Art en ruta inaugura a la Casa de la Paraula, una nova mostra itinerant centrada en l'obra de l'artista Arnau Blanch.

Every body needs good neighbours es el nom d'aquest projecte expositiu, guanyador, de la darrera convocatòria del programa Art en ruta que organitza el Consell Comarcal de la Selva. Com la resta d'exposicions guanyadores que l'han precedit (justament la darrera és la de Levi Orta), l'exposició comença el seu cicle itinerant a la sala d'exposicions de la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners (on es podrà veure fins el 12 de març) i després iniciarà un circuit itinerant.  Algunes de les sales d'exposicions on es podrà veure la mostra són a Arbúcies, Blanes, Girona i Perpinyà.

La instal·lació visual es podrà visitar fins el 12 de març a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners de dilluns a dissabte de 10h a 14h i  de 17h a 20h (dijous, divendres i dissabtes)

Every body needs good neighbours és una instal·lació visual que parteix del poble natal d'Arnau Blanch, Vilobí d’Onyar, que es caracteritza per estar ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport (l’aeroport Costa Brava, l’Eix Transversal, l’autopista del Mediterrani i l’AVE).  Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se. L’aparent comoditat i la millora de mobilitat associades a les infraestructures construïdes irrompen en el paisatge, el trànsit i els seus habitants. Conseqüències i resultats invisibles de com la funcionalitat estructural obstaculitza els recorreguts del paisatge. A través del llenguatge de repetició, s'acosta al territori buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten.

Graduat en fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFEC) el 2007, especialitzat en assaig fotogràfic, es trasllada a Nova York per especialitzar-se en fotografia documental a l’International Center of Photography (ICP) el 2008.El seu projecte Everybody Needs Good Neighbours –finalista del concurs FotoPres la Caixa, 2014– va guanyar el premi al millor llibre de l'any a PhotoEspaña (2015), després d'haver-se exposat a Nova York, el Brasil, Mèxic, Madrid i Barcelona

 

“Art en ruta” és un cicle d’exposicions itinerants de promoció dels artistes visuals de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca. 

Aquesta acció forma part de la iniciativa SelvaCultura, que té la finalitat d’impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per la cultura dels municipis selvatans. Els artistes que fins ara han estat protagonistes d'aquesta convocatòria són: David Sanchez León, Esther Polo, Marc Pujol i Levi Orta. Cadascun d'ells ha presentat una exposició diferent que s'ha pogut veure en diferents sales d'exposicions al llarg de la seva itinerància.

Divendres
28
feb
Finalitzat
Dissabte
29
feb
Finalitzat
Diumenge
01
mar
Finalitzat
Dilluns
02
mar
Finalitzat
Dimarts
03
mar
Finalitzat