207 alumnes participen en el projecte que vincula arts i formació als Instituts de la Selva

19.11.2020

Un total de 207 alumnes de 4rt d’ESO i batxillerat artístic dels instituts d’Anglès, Amer i Blanes han participat en les sessions del projecte “Artistes a l’aula”,  la segona edició del projecte que vincula professionals de les arts escèniques i la música de la Selva i alumnes de la Selva.

El projecte s’ha realitzat amb professionals que formen part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2020 amb la finalitat de donar a conèixer els artistes i les companyies de la comarca per tal d’incentivar i apropar les arts escèniques entre els joves de la comarca.

Enguany, s’han preparat dos formats de sessions; presencial i online, i prèviament s’ha adaptat el contingut de les sessions segons els interessos del centres educatius.

Les sessions s’han realitzat durant el mes de novembre amb l’alumnat de 4rt d’ESO de l’institut Rafael Campalans d’Anglès i l’alumnat de batxillerat artístic de l’institut Castell d’Estela d’Amer i l’Institut Serrallarga de Blanes, amb la finalitat de donar conèixer la feina i el procés de creació d’actors, ballarins i professionals del circ.

L’actor Fel Faixedas d’Arbúcies va explicar la seva trajectòria professional en una sessió presencial a l’institut de Blanes, el professional del circ Andreu Casadellà d’Anglès va plantejar un format online on va parlar de la creació de nous llenguatges i noves formes d’expressió a través del llenguatge del cos, i finalment, la companyia de dansa Moviments de Maçanet de la Selva, va explicar el procés de creació d’un espectacle a partir del teatre físic mostrant peces dels seus darrers espectacles en una sessió online.

Totes les sessions van estar molt ben valorades per part del professorat i els alumnes.

Amb aquest projecte SelvaCultura ha donat continuïtat a la línia de treball que vincula arts i formació adaptant el format del projecte “Artistes a l’aula” a les característiques del teixit cultural-creatiu del territori amb la vinculació de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva i alumnes dels centres d’educació secundària.

El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona.

 

Notícies