El projecte "Artistes a l'aula" visita els instituts de Sils i Anglès

15.01.2020

L’alumnat de 4t d’ESO dels instituts d’Anglès i de Sils han tingut  l’oportunitat de conèixer en primera persona la feina de intèrprets, ballarins i autors teatrals de les arts escèniques.

Debatre sobre temes d’actualitat a partir de l'emoció, l'empatia i la sorpresa. Gaudir d'un espectacle professional i despertar la sensibilitat vers les arts escèniques, és la finalitat del projecte educatiu “Artistes a l’aula” en el marc de Temporada Alta que aquest any s’ha impulsat a la Selva.

Amb aquesta proposta, els cursos de 4rt d’ESO dels respectius instituts van assistir a una funció d’un espectacle de Temporada Alta i posteriorment els artistes van impartir un taller a l’aula pera acostar la seva professió als estudiants.

Els alumnes de 4rt d’ESO de l’institut d’Anglès van assistir a l’espectacle Trama; una reflexió sobre el treball en grup a partir d'una coreografia de dansa física de la ballarina Roser López Espinosa i posteriorment van rebre una “masterclas” de dansa a l’aula amb la participació dels ballarins de l’espectacle, mentre que els alumnes de l’institut de Sils va anar a veure la obra Europa Bull; una interpretació a partir del mite d’Europa i la crisi de la Unió Europea, de l’autor i director Jordi Oriol i posteriorment van treballà els diferents rols de poder dels polítics i els països de la UE i el procés de creació de l’espectacle amb la participació dels intèrprets de la obra.

Aquest projecte s’ha impulsat des de SelvaCultura, el Consell Comarcal de la Selva ha coordinat la proposta amb “A tempo Arts i formació“ i ha organitzat el transport per anar a veure les obres dins el marc del projecte “Articulació d'un ecosistema cultural-creatiu a la Selva”.

El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona.

Notícies