Big Band de Vidreres + Big Band Jazz Maresme

VI Festival de Jazz a la fresca de Vidreres

Finalitzat
2019
Divendres 23 d'agost | 21:00 h

Big Band de Vidreres
L’Escola Municipal de Música de Vidreres sempre ha estat un centre potenciador de les agrupacions instrumentals com a espai d’aprenentatge de la interpretació en grup de la música. Per això, des dels seus inicis a l’any 1992, sempre hi han participat diferents agrupacions com la cobla, orquestra de cordes, orquestra de vents, orquestra de guitarres, orquestra de pianos, combos de modern, combos de veu, grups de cambra, grups de música tradicional, etc.
Després que l’any 2014 es decidís donar un nou impuls a les agrupacions musicals va sorgir la possibilitat de crear la Big Band de l’Escola de Música de Vidreres. Aquesta agrupació instrumental, basada en la clàssica formació de les orquestres de jazz d’inicis del segle XX, de seguida es va nodrir d’alumnes i exalumnes de l’escola que tenen el nivell suficient per a interpretar música moderna en gran format (jazz, soul, blues, etc.).
D’aquesta manera, de la mà d’en Marc Solé (director de la formació des dels seus inicis) es va anar reunint músics provinents de l’escola de música (alguns ja estudiant el Grau Superior de música) de diferents instruments que formen aquesta agrupació (saxos, flautes, clarinets, trompetes, trombons, guitarres, baix elèctric, piano i bateria).
Des de llavors, aquesta formació ha anat creixent tant en nombre de components com en qualitat fins ara que, després de 4 anys, amb més de 18 músics, es planteja gravar un cd per mostrar al públic la música de la Big Band de Vidreres més enllà dels directe que aquesta formació ha anat fent durant aquests anys coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de l’escola.
Per això, podem dir que la presentació del seu treball al Festival de Jazz de Vidreres és la culminació d’una feina rigorosa, de qualitat i amb molta il·lusió per part de tota l’Escola Municipal de Música de Vidreres i concretament dels músics i responsables d’aquesta formació. Esperem que la gaudiu com es mereix.

Big Band Jazz Maresme
Big Band Jazz Maresme, fa més de deu anys que tiren endavant aquest projecte.....com és possible? amb la de "pals a les rodes " burocràtics i d'altres menes que es troben. També, de vegades, el poc suport institucional i dels programadors són decebedors.
Només hi ha una explicació: estan bojos per tocar i pateixen d'ansietat si passen masses hores sense contacte amb la música. A la vegada també creuen que fam una funció social pedagògica, defensant i mostrant aquesta música que tant els agrada, el jazz.
En aquests 10 anys, la Big Band ha evolucionat, ha compactat el seu so i actualment té l'habilitat d'assolir els repertoris dels diferents projectes, molt més ràpidament que al principi. També, individualment, han evolucionat, com a músics, doncs han hagut d’estar al nivell d'exigència que l'orquestra, dirigida per Gerard Nieto, demanava. Com el director va dir al principi “hem de ser una orquestra de jazz professional, capaç d'assolirqualsevol repertori o projecte” (no va dir res de: "en poc temps i pocs assajos" que es el que fan usualment, doncs com en tota la resta de les coses de la vida sempre es va a l'últim moment: les partitures arriben tard o és difícil coordinar 17 persones (pitjor encara).
Per últim dir que per reconèixer, cal conèixer prèviament i com dèiem abans, humilment, creuen que podem fer aquest paper didàctic, presentant propostes interessants per ajudar a conèixer aquesta música una mica més.

Activitats relacionades

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR