El Consell Comarcal de la Selva porta als instituts d'Anglès i de Sils el projecte

12.11.2019

Debatre sobre temes d’actualitat a partir de l'emoció, l'empatia i la sorpresa. Gaudir d'un espectacle professional i despertar la sensibilitat vers les arts escèniques, és la finalitat del projecte educatiu “Artistes a l’aula” en el marc de Temporada Alta que aquest any arriba a la Selva.

Amb aquesta proposta, l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts d’Anglès i de Sils tindran l’oportunitat de conèixer en primera persona la feina de dramaturgs, músics, intèrprets i autors teatrals, entre d’altres professionals de les arts escèniques.

El grup-classe participant assistirà a una funció d’un espectacle de Temporada Alta que els hi ha estat assignat segons preferències de continguts del centre educatiu i posteriorment la companyia/artista impartirà un taller a l’aula pera acostar la seva professió als estudiants. Faran 'masterclasses' sobre moviment, valors, com llegir en veu alta i com escriure una història. 

L’Institut de Sils treballarà a partir de la obra Europa Bull; una interpretació a partir del mite d’Europa i la crisi de la Unió Europea, de l’autor i director Jordi Oriol. L’institut d’Anglès amb l’espectacle Trama; una reflexió sobre el treball en grup a partir d'una coreografia de dansa molt física de la ballarina Roser López Espinosa.

SelvaCultura s’encarrega d’impulsar i coordinar la proposta “Artistes a l’aula” als instituts d’Anglès i de Sils, dins el marc del projecte “Articulació d'un ecosistema cultural-creatiu a la Selva”; un projecte que va dirigit a definir i estructurar un ecosistema cultural-creatiu a la Selva que integra tots els agents públics i privats, i que pren l’àmbit cultural-creatiu com un factor estratègic del desenvolupament local de la Selva, i especialment a través de l’impuls del talent creatiu i de la dinamització de l’activitat cultural dels municipis. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals  i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural-creatiu iniciada fa tres anys pel Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu.

El projecte educatiu A Tempo, Arts i Formació és una iniciativa de la Fundació La Ciutat Invisible en el marc de Temporada Alta.

El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona.

Notícies