Levi Orta inicia el circuit d'exposicions itinerants a la Selva, Girona i Perpinyà

01.04.2019

La primera exposició serà a Osor el 14 d’abril coincidint amb la Fira del Senglar i seguidament es podrà visitar a Perpinyà i Girona

La obra de Levi Orta es la finalista  del premi Art en ruta 2019

La proposta expositiva Levi Orta, copista d’artistes-polítics és un treball d’investigació que l’artista fa sobre el component creatiu de la política i ens convida a repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l’art i els seus diferents actors.

Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l’art, usa l’exercici de la còpia com a mètode analític centrant-se en les imprecisions de la frontera art-política.

El seu gest té la intenció d’analitzar críticament la instrumentalització que alguns polítics han fet del món del l’art. La proposta de l’artista es composa de sis obres i un vídeo que recopila fragments documentals i dialoga amb el conjunt de la obra: Creación política (2010-2013, sèrie sobre pintures i dibuixos realitzats per cèlebres polítics); Bocetos-Detalles (2018, pintures sobre lli i impressions fotogràfiques); Copia de una obra de Francisco Franco viaja segura por toda España (2014, acrílic sobre fusta); La Firma (2012, aquarel·les sobre paper); Automatismos de Juan de la Cosa (2014, dibuixos sobre paper); Singing Alone (2014, vídeo-instal·lació).

La primera exposició serà a Osor el 14 d’abril coincidint amb la Fira del Senglar, seguidament la obra es podrà visitar a Perpinyà (del 6 al 27 de maig), a Girona en el marc del festival Innund’Art (del 31 de maig al 22 de juny), a Arbúcies (del 31 de juliol al 8 d’agost), i Blanes (del 13 de setembre al 12 d’octubre). La obra també passarà per els municipis d’Anglès, Sils, la Cellera de Ter, Vilobí d’Onyar i Santa Coloma de Farners.

Catàleg

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies