Formació sobre les potencialitats de l'art i la dansa en la intervenció socioeducativa.

11.12.2018

Jornada de formació per a professionals sobre les potencialitats de l'art i la dansa en la intervenció socioeducativa, a càrrec de Sandra Jurado, pedagoga i ballarina, coordinadora i productora de Median T La Danza.

Es tracta d'una jornada teoricopràctica per professionals (tècnics i dinamitzadors juvenils, professorat, educadors i treballadors socials, treballadors de l’àmbit de la salut, etc.) en la qual es reflexionarà sobre les potencialitats de l'art i la dansa en la intervenció socioeducativa. Es farà dijous, 13 de desembre de 9h a 13h al Centre Cívic de Sils.

Aquesta jornada sorgeix aran dels dos tallers de danses urbanes i contemporànies realitzats a Sils: un adreçat a joves i l’altre a persones adultes. Es tracta d’una iniciativa innovadora de mediació educativa a partir de les estratègies artístiques. Prenent l’art com a motor, i particularment els moviments i les expressions corporals, per treballar necessitats i inquietuds socioeducatives. En aquests tallers, la pedagogia de la dansa s’orienta a la millora de la relació entre cos, emocions i consciència personal i social, des d’una mirada global i comuna que contribueix a l’autoconeixement i apoderament de les persones participants: es treballa la comunicació, l’expressivitat i la comprensió, amb l’objectiu que les persones participants tinguin més seguretat personal, millors possibilitats d’actuació en el dia a dia i una òptima responsabilitat envers ells mateixos i els altres. 

Aquest projecte sorgeix de la Taula de Benestar i Comunitat.

 

Notícies