Latin jazz al festival de jazz a la fresca de Vidreres

17.07.2017

La quarta edició del festival de jazz a la fresca de Vidreres tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d'agost 2017 i es dedica al Latin jazz en totes les seves vessants.

Seguint amb la dinàmica de donar una temàtica a cadascun dels festivals, aquest any, la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Vidreres organitza un festival que recollirà algunes de  les millors formacions especialitzades en latin jazz del panorama nacional i internacional. El festival es durà a terme al pati de Can Xiberta, una masia pairal restaurada per l’Ajuntament on es crea un ambient jazzístic amb il·luminació i racons ambientats que permeten gaudir de la millor música en el millor dels espais.

El festival començarà el divendres 25 amb l’actuació de TELVA ROJAS TRIO. Coneguda com “el maremoto del caribe”, Telva Rojas és una cantant cubana que viu entre Cuba i Barcelona, que destaca per la seva força interpretativa havent compartit escenari amb els músics més importants de Cuba, músics de la talla de  Moncho o Quilapayún. Amb una acurada formació ens presenta un repertori que barreja els temes més coneguts de la música caribenya combinant el millor latin jazz amb diferents ritmes com guaracha, cúmbia, merengue, bolero, chacha, etc., no deixant a ningú indiferent.

A continuació, el mateix dia, la JAMBOREE BIG LATIN BAND tancarà la sessió. Amb més de 15 anys de trajectòria, quatre discs editats i més de tres-cents concerts a les seves esquenes, entre els que es compten els més importants festivals de la nostre geografia, la Jamboree Big Latin Band ha esdevingut un referent indiscutible del jazz llatí al conjunt de l’estat espanyol. Formada l’any 1996 per alguns dels grans noms del jazz del nostre país, liderats pel pianista i compositor Ramón Escalé, autor de tots els seus arranjaments, ha assolit un alt grau de maduresa fruit del seu llarg recorregut en el temps, però tot i això no dubta en re inventar-se constantment assumint nous reptes i col·laboracions.

El festival continua el dissabte 26 d’agost amb l’actuació de SAM I PEP BUSQUETS TRIO, amb una excel·lent formació de piano, baix, bateria i guitarra, ens endinsaran en un latin jazz que es veurà acaronat amb temes d’autors llatins reconeguts amb retocs de temes jazzístics d’autors carismàtics americans.

Acabarà el festival el diumenge 27 d’agost amb el grup GEMMA 4 en primer lloc. Una tarda de juliol de 1991 a l'Havana, en una reunió d'amics a casa de la compositora cubana Marta Valdés ... Elena Burke va escoltar cantar a Odette i li va dir: "Això està molt bé, pero¿ series capaç de trobar tres veus més i fer un quartet femení?

Al llarg de la seva vida artística el quartet ha compartit escenaris internacionals amb figures com Eddie Palmieri, Irakere, Hernán López-Nussa, Celia Cruz, Tito Puente, vocal Sampling, Ramon Vall, Ibrahim Ferrer i Omara Portuondo.

Tancarà el festival, en segon lloc, GUATACA. El grup és una descàrrega de melodia, harmonia i ritme que es desenvolupa segons es va sentint les emocions i les sensacions del públic els quals formen un paper important en la interpretació i creació de les peces musicals, es pot dir que és un grup que sempre està en constant desenvolupament i absorbint el millor del món musical. El repertori del grup són versions de grans músics del gènere del Jazz Llatí amb una trepidant interpretació que ens transportarà a les les millors nits del millor local de latin jazz del mon, la Zorra i el Cuervo, la Habana.

Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vidreres 

Notícies