El silenci dels telers

Amb Maria Casellas i Andrea Portella

Finalitzat
Diumenge 07 de novembre | 18:00 h

Entrades anticipades:13€ a l'estanc Xavier Arpa
Entrades a taquilla: 15€

L'obra es farà a la Sala U d'octubre.

Una brillant adaptació teatral del llibre El silenci dels telers d'Assumpta Montellà. Les històries reals de les dones que treballaven a les colònies tèxtils catalanes amb dues excel·lents intèrprets a l'escenari.

La Pilar i la Carme van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius. Tot i que les colònies van anar tancant a partir de la dècada dels 80 del segle passat, la Pilar i la Carme, d’alguna manera, encara són allà. Amb elles, reviurem el dia a dia d’aquest món en miniatura que eren les colònies, tot resseguint els més de cent anys d’història que van transcórrer mentre encara funcionaven.

El silenci dels telers és una idea original de Maria Casellas, una de les protagonistes de l’obra, va néixer en una família de treballadores tèxtils a una colònia a Gironella, El Berguedà. La dramaturga Anna Maria Ricart hi ha posat el text i Ferran Utzet la direcció. Un text a partir de les històries que Assumpta Montellà va recopilar en el seu llibre, on el protagonisme recau en aquelles de les quals mai no parlem, però que sense elles no seriem on som. Perquè la singularitat de cada petita història ens pot ajudar, potser, a comprendre una mica més d’on venim.

Amb una excel·lent interpretació a l’escenari, l’espectacle va tenir una molt bona acollida de públic i crítica al seu pas per Barcelona.

Idea original: Maria Casellas / Direcció: Ferran Utzet / Dramatúrgia: Anna Maria Ricart / Actrius: Maria Casellas Andrea Portella / Disseny sonor: Guillem Rodríguez / Escenografia: Martí Doy / Tècnic: David Muñoz / Disseny gràfic i fotografia del cartell: Clàudia Portús / Fotografia i vídeo promocional: Jaume Viñas / Producció executiva i comunicació: Maria Casellas i EMERGÈNcies / Agraïments: Pilar ArtigasJordi BasoraJosep CasellesRosa SerraLa Perla 29Museu de la colònia Vidal de Puig-reigFàbrica de Cal metre de Gironella i a l’Andreu, l’Adrià, la Basilisa, la Dolors, la Francisca i la Montse.

Diumenge
07
nov
18:00 h
Des de
13 €
Finalitzat

Activitats relacionades

CLASSE
Una producció de Sixto Paz
10.12.21 | 20:00 h
Lloret de Mar
Arts escèniques
NIT DE MONÒLEGS
Creu Roja Joventut
10.12.21 | 21:00 h
Blanes
Arts escèniques
NOUCENTS, EL PIANISTA DE L'OCEÀ
Teatre
18.12.21 | 19:00 h
Santa Coloma de Farners
Arts escèniques
Mobilus, de la cia. Addaura teatre visual
Espectacle familiar
19.12.21 | 18:00 h
Santa Coloma de Farners
Arts escèniques
Andròmines, de la cia. Samfaina de Colors
Espectacle familiar
23.01.22 | 12:00 h
Santa Coloma de Farners
Arts escèniques