Glòria Morera i Font

Exposició antològica

Finalitzat
2021
Del 24.09.21 al 31.10.21
Compartir

La mostra, que ens presenta una cinquantena de peces entre dibuixos i escultures, repassa la seva darrera etapa com artista.

L'artista colomenca Glòria Morera prové d’una petita família burgesa de Terrassa. De ben petita, Morera ja es va sentir atreta per l’art: dibuixava, pintava i feia ninots de fang. Als 14 anys ingressà a l’Escola de Belles Arts de Barcelona i en sortí als 19 anys, mentre iniciava la seva carrera com a artista. Guanyà el premi Cercle Mallol de l’Institut Francès, i gràcies a aquest guardó se li concedí una beca per anar a ampliar els estudis artístics a París.

De nou a Catalunya i juntament amb Àngel Marsà, i amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, va organitzar el Saló Femení, que s’acabaria convertint en un important centre d’unió d’idees. Se’n realitzaren fins a cinc edicions.

La trajectòria vital de Glòria Morera li va portar un seguit de cops morals. Això féu que fos una de les primeres artistes que treballà amb la problemàtica social. La majoria de les seves obres al pastel s’aturen a reflectir parelles amoroses. També treballà l’escultura (desprès d’un viatge a Grècia) i amb els quadres de màscares i retrats. A més, va escriure un llibre titulat Atibes i els treballs poètics titulats Ariola, Ràcel i Carta d'una artista al seu mecenes. També va publicar  les seves memòries, «El caballete cojo-nudo»

Glòria Morera és una artista polifacètica que domina la pintura, l’escultura i la poesia. A Santa Coloma de Farners trobem escultures seves al Parc de Sant Salvador (Monument escultòric d’homenatge a Sant Salvador d’Horta), davant del Centre d’Assistència Primària (escultura dedicada als donants de Sang), a l’Ajuntament i en diverses col•leccions privades. Des de 1.959 fins ara, Glòria Morera ha estat present en moltes exposicions individuals i col•lectives, tant a Catalunya com arreu de l’Estat Espanyol. 

Divendres
24
set
Dissabte
25
set
Diumenge
26
set
Dilluns
27
set
Dimecres
29
set