El Teatre de Lloret reprèn l'activitat

30/09/2020

Vint-i-tres propostes entre teatre professional, teatre amateur i cineclub configuren la nova programació del Teatre de Lloret per aquesta tardor. Després del tancament el mes de març amb motiu de la covid-19, presenta una temporada estable per aquesta tardor.

El nou cicle s’estrenarà el 27 de setembre i estarà subjecte a les mesures de prevenció sanitària arran de la pandèmia ocasionada per la covid-19. La nova temporada inclou tretze espectacles professionals dividits en nou de teatre, dos de música, dos de dansa i tres de familiars, i sis propostes a càrrec del cineclub Adler. Entre les propostes teatrals també hi ha quatre funcions a càrrec de companyies locals com són La Clandestina, l’Aula Municipal de Teatre d’adults, Corset Teatre i Els Joves de la Quarta Finestra.

La pandèmia també ha obligat a modificar l’acte de presentació de la temporada que enguany es farà en línia el divendres 25 de setembre a les 20 h. Es podrà seguir a través dels canals YouTube i Facebook del Teatre de Lloret. La gala de presentació anirà acompanyada de diverses intervencions musicals que la companyia Els Pirates Teatre, de Barcelona, que també gestiona el Teatre Maldà, i que han produït expressament per aquesta presentació.

La programació i el Lloret Espai Off

La temporada a Lloret s’obre el diumenge 27 de setembre amb dansa. Amb l’espectacle reprogramat Molar de Quim Bigas. L’espectacle s’ha programat dins del programa que s’organitza conjuntament amb Lloret Turisme i que porta per nom Lloret Outdoor Summer Festival, i que es podrà veure a la Roca d’en Maig a les 20 h. . La temporada professional també es tanca amb un espectacle de dansa. Serà el dia 11 de desembre amb Juana de Chevi Muraday amb Aitana Sánchez-Gijón.

Pel dia 11 d’octubre s’ha programat Ocaña. Reina de las Ramblas. De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez (el premiat protagonista de Paquito forever) i de la guitarra del director musical Marc Sambola, es fa un homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de cobles amb arranjaments especialment compostos per a l’ocasió. Ocaña, reina de las Ramblas és un obra amb dramatúrgia de Marc Rosich. L’espectacle comptarà amb un debat postfunció a càrrec del grup lloretenc Les Influencers.

D’aquest cicle també es podrà veure Infanticida (7 de novembre) de Víctor Català, interpretat per Neus Pàmies, amb composició musical i interpretació de Clara Peya.  El cicle es tancarà el divendres 4 de desembre amb l’espectacle Com menja un caníbal, a càrrec de la companyia La Virgueria. En el seu desè aniversari, la companyia La Virgueria presenta una de les seves peces més ambicioses. Escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, compta amb un equip de més de 25 persones i 10 actors a escena que representen més de 20 personatges.

La programació teatral lloretenca d’aquesta tardor inclou tres comèdies: Lo Nuestro (18 d’octubre), una producció de la sala Flyhard. Una òpera prima fresca, honesta i divertida de la dramaturga Eu Manzanares. Posteriorment es podrà veure Els ocells de La Calòrica (24 d’octubre). Finalment per la Festa Major de Sant Romà s’ha programat Alguns neixen estrellats (dimarts 17 de novembre).

Per acabar, els dies 7 i 8 de desembre s’ha reprogramat l’obra Cinco horas con Mario amb Lola Herrera, que s’ha hagut de suspendre en dues ocasions: la primera per indisposició de l’actriu i la segona vegada per la pandèmia.

La programació familar inclou una estrena

La programació familiar començarà el dilluns 12 d’octubre (17 h) amb la versió que ha fet la companyia basca Irú Teatro Negro del clàssic Alicia en el país de las maravillas. El diumenge 8 de novembre s’estrenarà a Lloret l’espectacle familiar El meravellós viatge de la Lea de la companyia amb seu a Sant Martí Vell (Girona) La Banda. La programació familiar es tancarà el diumenge 6 de desembre amb el multipremiat espectacle Laika” de la companyia Xirriquiteula Teatre.

Les companyies lloretenques també tenen una cabuda en la programació de tardos del Teatre de Lloret

El primer espectacle és Universos paral·lels (16 d’octubre) de l’Aula Municipal de Teatre d’adults. 

El 25 d’octubre s’estrena una nova companyia amb seu a Lloret, els Joves de la Quarta Finestra, que presenten l’espectacle La gran nit de Lourdes G. El tercer espectacle en clau lloretenca és una obra que inclou tres espectacles de microteatre i un petit concert. Escrit per la lloretenca Ana Peña i sota la direcció de Joan Romà Ortiz, CEL 4.0 (27 de novembre) està protagonitzat per actrius i actors de Lloret provinents de diferents companyies locals. Finalment, el 12 de desembre, la prolífica companyia local Corset Teatre estrenarà la comèdia Bajo Terapia.

Nova programació del cineclub Adler

Aquesta tardor també presenta nova programació l’entitat lloretenca cineclub Adler.

L’entitat ha explicat que recupera, a través de la FilmoXarxa, dos clàssics del cinema català: Los Tarantos de Rovira Veleta i Ocaña, retrat intermitent de Ventura Pons, dos títols de la col·lecció "bàsics del cinema català" de la Filmoteca de Catalunya. Los Tarantos comptarà amb la presència d'Anna Fors, cap de documentació de la Filmoteca de Catalunya.

Per la Festa Major de Sant Romà també projectaran el film infantil Jacob, Mimi i els gossos del barri, film de Letònia de l’any 2019 recomanat per a infants a partir de 5 anys.

Les entrades ja es podran comprar a partir de divendres en línia i a partir de dissabte als punts de venda habituals: Museu del Mar, El Puntet i Centre Cívic del Rieral.

Tota la informació de la nova programació es pot consultar al web www.teatredelloret.cat on també es poden comprar les entrades.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Notícies