Segona edició de LASELVADANSA, un projecte de creació de públics per a les arts del moviment

22.09.2020

Del 18 de setembre a l'11 d'octubre tindrà lloc al municipi d'Arbúcies la segona edició de LASELVADANSA, un programa que inclou diferents activitats participatives relacionades amb les arts del moviment: mostres obertes al públic, un laboratori d'experimentació i tallers de dansa dirigits a col·lectius socials específics.

El projecte està organitzat per l'Associació Mouenarts i dirigit per la Sara García Guisado, amb més de vint-i-cinc anys d'experiència en el sector de la dansa professional.

L'any 2019 es va celebrar amb èxit la primera edició d'aquest projecte, amb l'objectiu de donar a conèixer les arts del moviment, la improvisació i composició instantània (dansa i música) a la població en general, oferir l'oportunitat d'experimentar al voltant d'aquestes disciplines artístiques i normalitzar la seva presència en la programació cultural local i comarcal.

Aquest projecte pretén activar la participació i l'intercanvi entre aficionats, amateurs, professionals i públic, al voltant de la dansa i la performance, generant un nou punt de trobada, intercanvi artístic i cultural per a la comunitat i a la Comarca de La Selva.

LASELVADANSA és una iniciativa de MOUENARTS Associació Cultural que promou les arts del moviment i fomenta la dansa com a eina subtil, intangible però efectiva per al desenvolupament de les persones i el territori. LASELVADANSA és un projecte concebut i realitzat des dels seus inicis amb la direcció artística i pedagògica de Sara García-Guisado, ballarina creadora, docent i productora cultural, amb més de vint-i-cinc anys d'experiència professional. La Sara, veïna d'Arbúcies, amb una carrera artística de caràcter internacional al voltant de les Arts del Moviment; Dansa Contemporània, Dansa-Teatre, Dansa Comunitària i altres projectes Cooperació Cultural Transfronterera, aposta, mitjançant LASELVADANSA, per posicionar les Arts del Moviment en el lloc que li correspon en l'àmbit cultural, social i sectorial a la comarca de la Selva.

Les primeres propostes que es desenvoluparan són les TASTAdansa, activitats obertes i gratuïtes per a la comunitat, per a experimentar el moviment conscient, somàtic, saludable i creatiu amb fonaments de dansa contemporània. Aquests tallers tindran lloc a la natura, en espais coberts i en espais escènics. Això serà tots els dilluns al matí i els divendres a la tarda durant quatre setmanes.

Al TALLER JOVE Fem una Córeo!, dirigit a joves des de 5è de primària fins a l'ESO, els participants realitzaran practiques en dansa contemporània amb tècnica "releasse i limón" i treballaran de forma creativa al voltant de la composició coreogràfica. Fem una Córeo!. És un Taller de deu sessions els divendres i dissabtes a la tarda, entre el 18 de setembre i l'11 d'octubre, que finalitzarà a l'espai escènic en el marc de la MOSTRA PÚBLICA LASELVADANSA.

Per últim, i com activitat dirigida als més aficionats, se celebrarà el LABoratori d'Improvisació i Composició Instantània, que tindrà lloc els dies 26 de setembre, 10 i 11 d'octubre. Els i les participants, mitjançant diverses càpsules de treball, seran guiats i capacitats per gaudir del moviment-improvisació i arribar a la presa de decisions a l'hora de realitzar composicions en temps real. Els conductors-docents professionals i artistes que participaran en el LAB i en la MOSTRA són: Rosa Ballarin, Dominik Borucki, Isabel Ollé, Gisela Rodríguez, Rai de Horna, Quicu Samsó, Alex José Recoder i Sara García-Guisado.

En paral·lel hi ha programat un LABoratori ON LINE que es desenvoluparà durant les quatre setmanes en les quals se celebra LASELVADANSA. Servirà per a complementar les classes presencials i també per aquells que no poden assistir al laboratori de forma presencial i que els interessa la pràctica de la dansa i el moviment-improvisació. La proposta Pre-LAB ON-LINE, ja va començar a funcionar la passada primavera en el marc del confinament amb l'objectiu de generar afició a les arts del moviment i crear un grup de persones properes al projecte LASELVADANSA.

LA MOSTRA PÚBLICA, PRESENCIAL i ESCÈNICA, el punt final del projecte, se celebrarà el dia 11 d'octubre al Teatre de Les Naus Ayats, a Arbúcies, on tindrà lloc un esdeveniment escènic al voltant de la Música i la Dansa Contemporània, el Moviment-Improvisació i la composició instantània, en temps real, viu i presencial. Aquesta mostra té un caràcter artístic i pedagògic dirigit i conduït per Sara García-Guisado, que anirà introduint al públic en el meravellós món de les arts del moviment i les arts vives.

L'accés al teatre és gratuït, obert a totes les persones interessades que sentin curiositat per les arts en general.

En aquesta presentació hi dansaran els joves participants del Taller Fem una Córeo!, els aficionats del LAB, els artistes convidats amb les seves propostes artístiques i algunes persones del públic que desitgin improvisar una estona en el mini JAM FINAL de Cloenda LASELVADANSA.

LASELVADANSA és un projecte organitzat en col·laboració amb l'Ajuntament d'Arbúcies i rep el suport de Diputació de Girona i de la Generalitat de Catalunya.

Totes les activitats se celebraran seguint les normatives vigents de prevenció i seguretat de la Covid-19.

 

Font: Associació Mouenarts

 

Notícies