Concert amb el Cor Gracienc

Fira de Sant Martí d'Amer

Finalitzat
2019
09.11.19

L'Orfeó Gracienc fou fundat l’any 1904 pel mestre Joan Balcells. D’aleshores ençà l’activitat d’aquesta entitat coral ha estat molt intensa, tant pel que fa a la realització de concerts, com a l'estrena d’obres. Entre aquestes cal destacar les  del mestre Enric Morera, que han passat a formar part del repertori habitual dels orfeons i corals de Catalunya. Així mateix, els mestres Pau Casals i els germans Lamote de Grignon estrenaren les seves obres amb l’Orfeó Gracienc, i aquest col·laborà reiteradament amb l’Orquestra Pau Casals.

L’Orfeó ha participat en diversos concursos polifònics i ha realitzat una gran quantitat de concerts a Europa (especialment a França, Alemanya i Itàlia). El 1986  rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva aportació a la cultura catalana. La mateixa distinció fou atorgada l’any 2003 al mestre Antoni Pérez i Simó per la seva direcció de l’Orfeó, que deixà l’any 1996 a  càrrec del mestre Poire Vallvé.
L’Orfeó Gracienc té enregistrats 28 discs amb les diferents especialitats del seu repertori.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR