Guadalupe Mediavilla · Irene Zugaza

Concerts a Can Clos

Finalitzat
2019
Diumenge 08 de setembre | 20:00 h

Guadalupe Mediavilla
Originària d'Argentina, l'acordionista i cantautora Guadalupe Mediavilla portarà una fusió de ritmes de diferents parts del món, des de cúmbia, bossa nova, guapango, bolero i jazz. El folklore sonor llatinoamericà corre per les seves venes, gust que li va ser heretat per la seva família i que la portaria a iniciar els seus estudis professionals en música als seus 22 anys d'edat. Va formar part de diverses agrupacions multidisciplinàries, on combinava teatre, circ i poesia, fins que el 2015 va gravar el seu primer disc titulat 'El viatge lent', mateix que va portar de gira per algunes ciutats d'Argentina, Xile i Uruguai.
A Mèxic coneix als músics sonorenses Malik Penya, Pavel López, Jovan Guerra i Francisco Llimona, i després de signar amb Soga Recordings, grava el seu segon disc 'Vertigen' a la ciutat de Cuernavaca, Morelos.Guadalupe Mediavilla
En 2016, va tenir l'oportunitat de presentar-se al festival internacional Cimera Tajín, a Veracruz, compartint escenari amb Lila Downs, Margarita 'la deessa de la cúmbia', entre d'altres artistes, per a després, dedicar-se a promocionar la seva segona producció en diversos països com Mèxic, Indonèsia, Espanya, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Àustria, Croàcia, França i Suïssa.
L'inici del 2018 la porta al poble màgic de Àlbers, Sonora, per a l'edició 34 del FAOT, on Mediavilla interpretarà composicions i temes originals, a més de versions de temes coneguts del gènere de música del món.
Les influències de Guadalupe Mediavilla sonen a tango, folk, barrejats amb música de l'est d'Europa, com el Klezmer i el Balkan.

Irene Zugaza
Irene Zugaza, cantant, violista i compositora bilbaïna, ens presenta el seu nou treball, "Vida", una fusió de músiques del món, tenint com a influències principals el flamenc i la música llatinoamericana, que partint de la premissa que la música té una responsabilitat social, busca transmetre un missatge de conscienciació feminista, lgbt, alliberament animal, ecologia o desigualtats socials.
El seu repertori és una barreja de composicions originals i altres temes populars (sobretot del folklore llatinoamericà) que comparteixen la mateixa temàtica social, portats al seu terreny amb arranjaments propis.
El seu primer senzill és "Caminem Juntes" que s'enfoca en l'apoderament femení i del col•lectiu LGBTIQ +. Ha col•laborat recentment també al costat d'artistes com el cantant i compositor David DeMaría o el raper flamenc HAZE.

Activitats relacionades