Anunci emergent

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

* obligatori
Legal
×

Levi Orta. Copista d'artistes-polítics

Art en Ruta 2019

Del 06.05.19 al 27.05.19

Casa de la Generalitat, Perpinyà.
De dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 17h

El 10 de maig (17:30h), presentació de l'exposició.

Levi Orta
Levi Orta

Copista d'artistes-polítics és un treball que ens proposa repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l'art i els seus diferents actors.

Levi rescata la figura del copista, l'aprenent dels grans mestres de la pintura, que per a comprendre el dibuix, la pinzellada i l'ús dels colors del seu mestre el copiava fins al cansament. En el cas de Levi Orta, des de la ironia i el sarcasme apren de la política copiant les obres d'art que han realitzat polítics cèlebres. La intenció no és fer cap tipus d'apologia d’aquests polítics, sinó analitzar críticament no la tècnica de les seves pintures sinó la instrumentalització que aquests polítics han intentat fer o fan de l'art.

La proposta expositiva és part del resultat d'un procés d'investigació; utilitzant la rèplica analítica. La selecció de les obres que copia, el títol que els assigna, així com el format instal·latiu en el qual decideix mostrar-les en redefineixen la lectura, l’actualitzen i la contextualitzen des de l'anàlisi crítica, i ja sense la intenció naïf amb la qual els seus autors originals les van crear.

DOSSIER EXPOSICIÓ

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR