Isabel Vila al Foc de la Bisbal

Carme Sansa

Gratuït
Diumenge 19 de maig

L'actriu Carme Sansa es posarà en la pell de la lluitadora compromesa Isabel Vila durant el conegut com a Foc de la Bisbal, l'aixecament contra les tropes del governador militar de Girona que va tenir lloc a la vila empordanesa el 6 d'octubre de 1869, en el qual es van implicar uns dos mil homes, la majoria del sector surer.

El monòleg “Isabel Vila al Foc de la Bisbal” és un divertit recorregut per la vida d’una gironina realment excepcional. Isabel Vila i Pujol (Calonge 1843-Sabadell 1896).

Va ser la primera dirigent d’un sindicat obrer (breument 1872), va ser l’heroïna del famós Foc de la Bisbal (1869) i, diuen que va ser la primera dona en dirigir una escola (1880+ aprox. fins morir 1896).

Va ser una dona lliure i enguany és un any clau per celebrar-la en el marc del 150è aniversari d’un episodi que ella va co-protagonitzar (el Foc de la Bisbal) en fer-hi d’infermera espontània; i també el 200è aniversari del naixement del líder d’aquell extraordinari esdeveniment, indiano, l’home d’acció i diputat a Corts, Pere Caimó (nascut 1819). 

L’obra, que compta amb el patrocini de la Comissió de la Dignitat i Òmnium Cultural, la promou el Grup Promotor amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones i recuperar els valors i fets d’una època tan fascinant com oblidada en el marc del programa d'actuacions per commemorar el 150è aniversari de la revolta empordanesa i el 200 aniversari del naixement de Pere Caimó.

Més informació realcionada Aquí

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR