El Florido Pensil Niñas

Tanttaka Teatroa

DURADA:  1h25
13.10.17

Sinopsi:

Quan només existien dos tipus de dones.

Amb un ritme trepidant torna El Florido Pensil. Niñas és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i poc lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra. L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant. I aquesta ideologia havia decidit posar al dia el més profund patriarcat propi de l’edat Mitjana i portar-lo al límit de les seves conseqüències.

La dona va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora ja que estava naturalment destinada pel matrimoni i per a les tasques de la llar. La seva carrera professional havia de ser, formar una família i tenir fills. I en això es posaven d’acord pràcticament tots: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les novel·les roses, les cupletistes, i fins i tot les professores de gimnàsia.

En tots els escenaris d’aquesta obra es veurà reflectida, a vegades de forma clara i a vegades de forma molt recargolada, que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

Espectacle inclòs en el Programa Platea del Ministeri de Cultura  

Fitxa artística:

Autor: Andrés Sopeña

Adaptació: Kike Díaz de Rada

Direcció: Fernando Bernués i Mireia Gabilondo

Repartiment: Loli Astoreka, Gurutze Beitia, Teresa Calo, Gemma Martínez i Itziar Lazkano.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR