Perpinyà acollirà l'exposició d'Arnau Blanch

17.06.2020

L'obra d’Arnau Blanch, guanyadora del premi Art en ruta 2020 es podrà visitar a Perpinyà del 17 al 27 de juliol.

Everybody needs good neighbours és un viatge visual que parteix del poble natal del fotògraf, Vilobí d’Onyar, que es caracteritza per estar ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport i que el converteix, segons l’artista, en un territori desmembrat. Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se. L’aparent comoditat i millora de mobilitat associada a les infraestructures construïdes, pels habitants de Vilobí d’Onyar, funciona inversament i fa que els vilatans s’hagin d’adaptar a un entorn artificial.

El fotògraf s’acosta a aquest territori d’una manera única, buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten a través d’una instal·lació audiovisual.

Arnau Blanch (1983) treballa la fotografia des del seu potencial narratiu i especulatiu. Després de cursar els seus estudis a l’IEFC (Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya) es va especialitzar en Assaig fotogràfic i fotografia documental a l’ICP (International Center of Photography) de Nova York. La obra Everybody needs good neighbours va guanyar la Beca Fotopres de la Caixa (2014) i el premi PhotoEspanya: Best Photobook (2015).

Blanch ha exposat a diferents sales del país, Anglaterra, Brasil, Nova York, Alemanya i Holanda.

Un circuit anual expositiu transfronterer

“Everybody needs good neighbours” es podrà visitar a Perpinyà gràcies a un acord de col·laboració entre la Casa de la Generalitat de Perpinyà i el Consell Comarcal de La Selva. Aquest acord té com a objectiu facilitar un espai de promoció i difusió del treball dels creadors visuals de la comarca de la Selva en territori nord-català.

La inauguració de l'exposició prevista el divendres 17 de juliol queda anul·lada degut a la COVID 19, però l'exposició segueix endavant i es podrà visitar fins al 27 d'agost 2020.

Notícies