Arnau Blanch guanyador del programa Art en ruta 2020

30.01.2020

Arnau Blanch és l’artista guanyador de la tercera edició del programa "Art en ruta" que iniciarà un recorregut per diferents sales d’exposicions de la comarca, Girona i Perpinyà formant part d’un programa de divulgació i comunicació del seu treball.

Everybody needs good neighbours és un viatge visual que parteix del poble natal del fotògraf, Vilobí d’Onyar, que es caracteritza per estar ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport i que el converteix, segons l’artista, en un territori desmembrat. Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se. L’aparent comoditat i millora de mobilitat associada a les infraestructures construïdes, pels habitants de Vilobí d’Onyar, funciona inversament i fa que els vilatans s’hagin d’adaptar a un entorn artificial. El fotògraf s’acosta a aquest territori d’una manera única, buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten.

Un viatge visual a través del llenguatge de repetició; fotografies, gifs, vídeos i mapes sobre les infraestructures de transport que travessen el territori.

Arnau Blanch (1983) treballa la fotografia des del seu potencial narratiu i especulatiu. Després de cursar els seus estudis a l’IEFC (Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya) es va especialitzar en Assaig fotogràfic i fotografia documental a l’ICP (Internationa Center of Photography) de Nova York.La obra Everybody needs good neighbours va guanyar la Beca Fotopres de la Caixa (2014) i el premi PhotoEspanya: Best Photobook (2015).Blanch ha exposat a diferents sales del país, Anglaterra, Brasil, Nova York, Alemanya i Holanda.

El projecte es presentarà a la Casa de la Paraula de Santa de Coloma de Farners el dia 28 de febrer.

Podeu consultar la web específica del projecte en aquest enllaç https://arnaublanch.hotglue.me/

www.arnaublanch.com

Notícies