Sona Amer es consolida i presenta una programació eclèctica i ambiciosa, amb Monica Green com a cap de cartell.

16.12.2019

També actuaran al festival Magalí Sare & Sebastià Gris, Joan Chamorro New Quartet, Trio Pedrell, CAMERata Brass Ensemble, Hamsa Hamsa i la Cobla Bisbal Jove & David Planas.

Quan un festival de música va per la quarta edició, i en el seu recorregut ha omplert sala un cop rere l’altre, podem dir que estem davant d’un festival consolidat i que avança decidit en la seva maduresa. Aquest és el cas de Sona Amer, que enguany presenta una cartellera diversa quant a estils però amb el denominador comú d’una qualitat musical de primer nivell, tal com ens tenen acostumats els seus organitzadors. Una aposta notable que apropa espectacles habituals a les grans sales al teatre d’un poble petit com Amer, i una prova més de com la cultura pot impulsar el desenvolupament econòmic i esdevenir un fet diferencial en el territori.

Idea Associació Cultural i l’Ajuntament d’Amer, amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Catalunya, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Selva, han programat un total de set concerts que es repartiran entre els mesos de gener a abril i ompliran de bona música, un any més, aquesta vila selvatana.

Sona Amer iniciarà recorregut el diumenge 19 de gener amb l’actuació de Magalí Sare, acompanyada per Sebastià Gris a la guitarra. Serà la presentació per primer cop a Catalunya del nou disc A boy and a girl, resultat de la combinació de trets que provenen del folklore mallorquí amb altres propis de la música clàssica de cambra, i tot amanit amb les possibilitats que proporciona l’electrònica.

El 26 de gener serà el torn del Joan Chamorro New Quartet, que amb la trompeta i el saxo d’Alba Armengou, l’extraordinari swing del violí d’Èlia Bastida i la guitarra no menys vibrant de Carla Motis, farà les delícies dels amants del bon ritme.

Canvi de terç el diumenge 9 de febrer amb l’elegància i puresa del so de l’orquestra de cambra Camerata Brass Ensemble, formada per tretze membres de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, dirigits pel romanès Ionut Podgoreanu.

El festival continuarà el 23 de febrer amb l’actuació del Trio Pedrell, un magnífic representant de la música de cambra a casa nostra que, després de recollir diversos guardons en els darrers anys, va assolir el Premi Enderrock 2018 amb el disc Arrels, que presentaran a Amer en aquesta ocasió.

Canvi de registre radical el 15 març amb la presentació del primer disc del grup Hamsa Hamsa, integrat per membres provinents de diversos àmbits musicals i que ofereixen una música altament energètica basada en la tradició musical sefardita i de l’Orient mitjà, amb influències del jazz i del rock entre altres. Una aposta que farà ballar de valent al públic, n’estem segurs.

El 22 de març serà el torn de la Cobla Bisbal Jove, que des de la seva creació el 1990 aposta per una amalgama de tradició i modernitat que acosti la cobla a nous públics per la via d’integrar diferents gèneres musicals i col·laborar amb artistes ben diversos. En aquesta ocasió, presentaran un nou espectacle familiar amb l’actor David Planas.

Finalment, com a gran fi de festa, el 19 d’abril Sona Amer oferirà l’actuació estel·lar d’un dels millors exponents de la música negra del moment, Monica Green, que presentarà l’espectacle 30 anys en commemoració de la seva llarga i fructífera trajectòria a Catalunya. Serà una cloenda del festival amb molt de soul que deixarà, sens dubte, un molt bon regust de boca.

Tots els concerts començaran a les 18h al teatre El Casal d’Amer. D’altra banda, els preus estan a l’abast de tots els públics (entre 5 i 12 € l’entrada per compra anticipada, entre 6 i 15 € si es compra a la mateixa taquilla) i l’organització ha previst també un sistema d’abonaments: 60 € pels 7 concerts (50 € si es contracta abans del 2 de gener). La compra de l’abonament dona dret a un seient reservat. Venda d’entrades i abonaments a www.idea.entradium.com i a les oficines de l’Ajuntament d’Amer. Més informació a www.ideagc.com/sona-amer-2020.

Notícies