El cap de setmana del 15 i 16 de novembre arriba a Breda la 5a edició d'El Dia del Circ

13.11.2019

Consulta la programació completa del Dia del Circ 2019 aquí: PROGRAMA DIA DEL CIRC 2019

El cap de setmana del 15 i 16 de novembre arriba a Breda la 5a edició de “El Dia del Circ”, el petit festival de circ organitzat per Contaminando Sonrisas amb col·laboració amb l’Ajuntament de Breda i altres associacions i entitats.

Divendres 15 tindrà lloc la gala inaugural del festival a càrrec de la Companyia Somnis de Mieres, que amb els seus nou artistes de 6 a 12 anys presentarà el seu espectacle “O, busca nit”. El seguiran l’espectacle “Casi Musikal” i un cabaret de temàtica “queer” que servirà com a tancament d’aquesta primera jornada.

Dissabte 16 els actes començaran a les 10.30h del matí i s’allargaran fins la matinada. Com és habitual el dia començarà amb tallers per a que els més petits puguin experimentar les diferents disciplines pròpies del circ i altres activitats (circ, “slackline”, dapostar…) així com diverses actuacions (“clown”, circ, humor, música, acrobàcia…). Durant tota la jornada hi haurà un mercat d’artesans, “food trucks” i pintacares durant tot el dia.

En aquesta cinquena edició la majoria dels espectacles s’han duplicat, pel que es podran veure en sessions de matí i tarda. El festival també aprofitarà la varietat d’escenaris disponibles per tot el nucli històric de la vila per a programar actuacions simultànies i augmentar així l’oferta disponible.

En total hi haurà més de 20 espectacles repartits en diversos espais del nucli històric de la Vila. Al voltant d’una desena tindran passi de matí i tarda per arribar al màxim de públic possible. Dins de la programació d’enguany destaca el cabaret multidisciplinari de dissabte al vespre a la Sala Gran del Cercle Bredenc. Un conjunt d’actuacions curtes i de diferents disciplines dins un mateix espectacle, a càrrec de l’associació Tub d’Assaig 7,70 de Terrassa.

Després del cabaret encara es podrà veure algun espectacle més i un concert que serà una barreja de diversos estils, rumba-fusió amb arrels de flamenc col·laborant amb un violoncel·lista i seguidament una DJ que tancarà el festival.

Com sempre Contaminando Sonrisas ha preparat l’exposició “Expedicions 2019” sobre els viatges que han fet en els últims mesos, que es podrà veure al Centre Cultural Els Forns. Les imatges recullen els moments viscuts als diferents llocs on han portat les arts de circ a indrets amb diverses problemàtiques per treure un somriure a les persones que les pateixen i fer-los oblidar el que els envolta per una estona. Aquest 2019 l’associació ha estat al Nepal, a Ceuta i Melilla i a diversos camps de refugiats a Europa. El Centre Cultural Els Forns també acollirà “20 anys d’UBIC per Urban Sketchers”, on es poden veure els dibuixos que els membres del col·lectiu van fer als comerços de la Unió de Botiguers i Comerciants amb motiu del seu 20è aniversari.

El “Dia del Circ”, organitzat per l’associació sense ànim de lucre Contaminando Sonrisas amb la col·laboració de l’Ajuntament de Breda i altres entitats i associacions del municipi, serveix per a recaptar fons pel finançament dels projectes solidaris de l’associació. Contaminando Sonrisas viatja arreu del món portant espectacles d’arts escèniques a camps de refugiats i altres indrets amb problemàtiques humanitàries. Darrerament, l’associació Contaminando Sonrisas ha realitzat expedicions a zones com els camps de refugiats sirians de Grècia; països del nord d’Àfrica com el Sàhara Occidental, el Marroc o Algèria i altres zones com el Líban o Uganda. L’associació també ha arribat a altres punts del planeta, com zones d’Àsia i Oceania com Tailàndia o Nova Zelanda.

Notícies