Deu anys de ‘Docus a la Fresca’ a Blanes

13.09.2019

Font: Ràdio Marina

A partir d’aquest divendres 13 de setembre i fins el 25 d’octubre Blanes celebrarà el 10è aniversari d’una experiència pionera no tan sols en aquesta població, sinó arreu del territori, i que no ha perdut vigència malgrat el pas del temps. Es tracta dels ‘Docus a la Fresca’, la projecció de documentals a l’aire lliure que tenen com a principal característica una essència definitòria: és cinema de caire crític i compromès amb les temàtiques que tracta.
‘Docus a la Fresca’ està organitzat per l’Associació Cultural ‘La Focal’ de Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

De 4 a 8 sessions
Al haver dissenyat una programació més extensa, amb vuit nits de projeccions, es recuperaran treballs que ja s’havien visionat, però que tenen un interès local inqüestionable, realitzats per cineastes blanencs. En aquest sentit, justament la primera sessió del proper divendres 13 de setembre s’encetarà amb un d’aquests documentals: ‘Davant del Mar’. Realitzat per Jaume Pujadas, es va estrenar l’any 2010, i tracta sobre la convulsa història de la ‘Casa del Poble’, molt més que un edifici i una entitat que va quedar sacsejada en acabada la Guerra Civil del 1936-1939 per l’ideari republicà que n’havia fet bandera.

Els altres tres treballs són ‘El Darrer Mestre d’Aixa’ (2011), realitzat per Raúl Busquets, que es projectarà el 4 d’octubre conjuntament amb ‘Fem Teatre’ (2018), de Maria Sola i Xavi Gàmez. Per últim, tancant el periple de cineastes blanencs, l’11 d’octubre es projectarà ‘Pinya de Rosa’ (2003), d’Amat Carreras, que tracta sobre tot el moviment que va haver a Blanes per protegir aquest paratge, i que va culminar aquell any amb l’aprovació del PENIN.
La resta de divendres s’estrenaran propostes molt interessants, com ara ‘Me Llamo Violeta’, que ha estat premiada al Festival de Màlaga 2019 i es projectarà el 20 de setembre; o bé ‘Leo a la vida’, multi-premiada en diversos festivals i concursos, que es projectarà el 27 de setembre. Totes les projeccions començaran a les 10 de la nit i comptaran amb la participació de l’equip de realització. La celebració dels primers deu anys de ‘Docus a la Fresca’ culminarà el 22 de novembre al Teatre de Blanes, on tindrà lloc la Gala del 10è aniversari. Les sessions es fan a la plaça Verge Maria (22h.)

Notícies