Inauguració de l'exposició 'Everybody needs good neighbours' del vilobinenc Arnau Blanch Vilageliu

02.09.2019

Aquest proper dijous, 5 de setembre, es dona el tret de sortida de la Festa Major de Vilobí amb una exposició de fotografies molt esperada al municipi, la del vilobinenc Arnau Blanch i Vilageliu.
Blanch exposarà per primera vegada al seu poble natal, i ho farà amb la seva obra més premiada, un reportatge anomenat “Everybody needs good neighbours”, un projecte que es va realitzar entre els anys 2013 i 2015 precisament a l’entorn de Vilobí d’Onyar. Aquest projecte, guanyador del FotoPres La Caixa, es va materialitzat en un llibre, que va resultar guanyador del premi al millor llibre de l’any del festival de fotografia Foto España.

Inicialment apassionat pel gènere documental, l’Arnau Blanch ha acabat dedicant-se a una fotografia molt més personal que tracta sobre l’entorn que el rodeja i els temes que l’afecten. Després de viure a la selva amazònica, ha acabat dedicant-se a una fotografia molt més intimista. Amb aquesta exhibició a Can Roscada, el municipi de Vilobí d’Onyar salda un deute pendent amb un dels seus artistes més reconeguts actualment.

L’Arnau Blanch (Barcelona, 1983) treballa la fotografia des de diversos punts de vista, des del seu potencial narratiu a l’especulatiu. Després de cursar els seus estudis en el IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya), especialitzant-se en Assaig fotogràfic, es va traslladar a Nova York per aprofundir i centrar-se en la fotografia documental en el ICP (International Center of Photography). Guanyador de la Beca FotoPres de La Caixa (2014) amb “Everybody Needs Good Neighbours”, projecte que va estar exposat a Caixa Forum Madrid (2015), Caixa Forum Barcelona (2015), Caixa Forum Zaragoza (2016), Aperture Gallery a Nova York (2015), Centro de Arte Contemporânea e Fotografia (2015, Belo Horizonte, Brazil), Festival Paraty Em Foco (2015, Brazil) i Guernsey Photography Festival d’Anglaterra (2016). Aquest projecte va ser guanyador del Premi PhotoEspaña: Best Photobook (2015). El seu projecte “Veneno” (2008-17) va ser exposat en el 40 Lumix Festival de Hannover a Alemanya (2014), la maqueta en format editorial va rebre una menció honorífica en el 5o Premio Iberoamericano per part de l’editorial RM (México/España). Ha sigut seleccionat també pel Joop Swart Masterclass del World Press Photo d’Holanda (2014) en el que va participar en la publicació Next #3 amb el projecte “Fantasmes”, que va es va exhibir dins de les exposicions “Nous Relats Fotografics” a l’Arts Santa Mònica i la galeria de la Blanquerna Centre Cultural de Madrid. Juntament amb Rafael Arocha és autor de “No Caption”, una correspondència visual en format editorial en diversos volums. El primer d’ells va ser mereixador del premi “Best Self-Publishing Fredigoni/ Private Space” de Barcelona. Recentment ha tingut la seva primera exposició individual a la “Wer-Haus Gallery de Barcelona amb el projecte “Twilight Zone“. Actualment viu entre Barcelona i Medellín, centrat en el pròxim projecte “Taboo: A criminal investigation into the events surrounding the death of Josep Vilageliu”.

Notícies