L'Ésdansa també es balla a Sils

19.08.2019

Un any més, es trasllada a Sils una petita mostra del Festival Ésdansa que té lloc a les Preses del 19 al 25 d'agost. Enguany els espectacles que passaran per la vila són Ballet Folkórico Nacional (Guatemala) i Mija Kim (Corea del Sud).

Ballet Folkórico Nacional (Guatemala)
Guatemala destaca per tenir una geografia de paisatges variats i harmoniosos, volcans en activitat, llacs en alçada, selves tropicals, costes, zones d'alt valor arqueològic... En pocs quilòmetres de distància els paisatges canvien completament però tenen en comú l'alta concentració de naturalesa.
Les danses i la música
En la cultura de país hi domina el record dels Maies que, fa més de dos mil anys, es van instal·lar per donar llum a una civilització avui desapareguda que va deixar una forta petjada i influència en el territori. El folklore del país és doncs una barreja de la cultura maia i espanyola. Els seus espectacles omplen de màgia i color l'escenari amb les seves màscares i les músiques vibrants. Per un costat, representen danses d'influència espanyola en moltes ocasions en motiu de dates importants de la religió catòlica. Per l'altre, representen casaments, festes votives o al vida als mercats de pobles que van conservar totalment els seus caràcters autèntics.

Mija Kim (Corea del Sud)
Corea del Sud, situada a la part sud de la península de Corea, té com a capital Seul, la tercera ciutat més poblada del món. Entre la Xina i el Japó, la península coreana va romandre durant molt de temps tancada a la resta del món.
Les danses i la música
Les danses coranes representen principalment dues grans temàtiques: la guerra, que des dels seus orígens els coreans han cregut necessària per protegit l'originalitat de la seva cultura, i l'amor sense límits a la naturalesa, on els sons dels tambors donen pas a la dolçor de les danses i dels vestits de seda. Les danses i les músiques que presenta el grup Mija Kim ofereixen una imatge d'un país orgullós dels seus orígens i de la seva fidelitat a la seva cultura i tradicions. Una de les seves danses més encisadores és la Buchaechum on les ballarines despleguen els ventalls decorats majoritàriament amb flors de cireres amb què creen imatges plàstiques meravelloses.

Procedents del Festival Ésdansa de les Preses
Organtiza: Ajuntament de Sils
Col·labora: Esbart Dansaire 'El Cabirol'

Notícies