Torna el Festival “Korre que token’19”

18.07.2019

Del 20 al 27 de juliol de 2019 torna la Festa Major de Santa Anna a Blanes. Arnau Tordera i Magí Canyelles amb “Les cançons seran sempre nostres”, la Cobla Catalana dels Sons Essencials amb “Si són flors floriran” i Germà Negre amb “Molt de porc i poca Salsitxa”, són els plats principals de festival d’enguany. L’aposta pel Folk i l’Arrel més nou i la música amb denominació d’origen, són els eixos del festival que organitza l’Esbart  Joaquim Ruyra dintre la Festa Major de la Vila.

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes aposta, un any més, per la consolidació d’un escenari amb les darreres novetats de la música d’arrel i amb música feta a Blanes per les nits de Festa Major de la població. En total són 8 dies d’activitat, del 20 al 27 de juliol, sota el paraigües de la festa major, amb un segell propi, bona part d’elles a l’escenari del festival situat a la Plaça 1 d’octubre (plaça Espanya).

Enguany, entre les popostes destacades, s’hi poden trobar l’espectacle “Les cançons seran sempre nostres” d’Arnau Tordera i Magí Canyelles (23 juliol, 23.15 h), darrer premi Teresa Rebull, així com la presentació dels treballs “Si són flors, floriran” de la Cobla Catalana dels Sons Essencials (25 juliol, 23.15 h) i el “Molt de porc i poca salsitxa”, dels Germà Negre (27 juliol, 23.15 h).

A més, de caràcter nacional, el Festival també acullirà les actuacions de Marcel Casellas, amb la seva proposta de Folk electrònic “House Aborígen” (25 juliol, 24.45 h), així com Dj Falugues (27 de juliol, 24.45), una sessió de música mediterrània i de la terra a càrrec de Josep Lluís Santiso.

Ja de caràcter internacional, participarà també a la secció diurna del festival la Cobla Amsterdam (27 juliol, 12.00 h), una formació Neerlandesa que es dedica a la interpretació de sardanes i música per a cobla. En aquest cas la cobla participarà en una ballada/vermutada popular.

Pel què fa als músics Blanencs, les propostes van des de l’escola de música, els batxillerats artístics, fins a formacions més professionals. Així doncs, obren el festival dos grups que venen del batxillerat artístic de l’IES Serrallarga, de la població. La primera nit, el dissabte dia 20, a les 22.30, actuaran el grup Incendis (2n de batxillerat i ex-alumnes) així com Bohènmians (1r de Batxillerat). També hi pendrà part la proposta de jazz Sic Trio (diumenge 22, 22.00 h), així com la Big Band del Col·legi Santa Maria, amb aproximadament 30 alumnes

El dia de Santa Anna, el dia 26, també després de focs (23.30 h), pujaran a l’escenari el grup de rock local La Revuelta, nit que es tancarà amb la proposta de rock melòdic dels Ghost trip.

Finalment, el festival també recull dues propostes de dansa de l’entitat organitzadora, tot i que es faran a l’escenari de la plaça dels dies feiners. El dia 24 de juliol, l’Escola de l’esbart (a les 20 h) i el Cos de Dansa (a les 23.15 h) oferiran els seus espectacles “Balls (en)cantants” i “arrel rebel”, respectivament.

Notícies