Orchestra Fireluche i Pau Riba presenten 'Ataràxia', el seu primer disc conjunt

26.06.2019

Set anys després de la publicació de Nina de Miraguano (2013), pren finalment cos i ànima el disc Ataràxia, obra de l’Orchestra Fireluche (presents al dossier de professionals de Selvacultura) i Pau Riba. La presentació tindrà lloc el proper diumenge 30 de juny al Festival (a)phònica de Banyoles amb les entrades exhaurides des de fa dies.

El proper dia 30 de juny surt a la venda ATARÀXIA, el primer disc de l’Orchestra Fireluche i Pau Riba. En aquest treball, l’univers de pianets de joguina, da ruans, orgues Casio, melòdiques, serres musicals, flautes, guitarretes, violins i bateries de pots i llaunes de l’Orchestra Fireluche es combinen, fidels a la seva infatigable curiositat, amb la veu i els textos onírics, esquitxats de jocs de paraules i a la vegada familiarment propers de Pau Riba.

El resultat són cinc noves cançons i una revisió del tema Per què fer res (Disc dur, 1993). Sis peces que viatgen des de la més dolça tendresa fins a la més gran exuberància: Sa meu mare, un llarguíssim, emocionat i emocionant poema dedicat a Mercè Romeva, mare d’en Pau; Ull, Llull, de melodia fràgil i delicada, escrita per qui ja es mira la vida com qui es mira el palmell de la mà; Un matí de dissabte, el relat d’un instant compartit; Ataràxia, la cançó que dóna nom al disc, un crit a la felicitat sorgida de la pura contemplació de l’existència i Visions cadaquesenques, cinc minuts de música eufòrica i text surrealista i subaquàtic.

El disc en si mateix és també un objecte singular, un vinil serigrafiat artesanalment per Sebi Subirós a partir d’un dibuix d’en Pau, del que s’han realitzat tan sols 350 còpies numerades.   

ATARÀXIA, un disc i un espectacle parits frec a frec entre l’Orchestra Fireluche i Pau Riba, un treball sorprenent i reconeixible alhora, una proposta per assaborir amb calma, una petita joia per descobrir.

Notícies