Osor ha celebrat el Dia Internacional de l’Art amb una mostra de Land Art

art

25.04.2019

L'esdeveniment organitzat per “CAOS” - Col·lectiu d'Artistes Osorencs -  ha estat una de les activitats culturals i artístiques programades del 12 al 14 d'Abril a la demarcació de Girona en motiu de la setena edició del Dia Internacional de l'Art. La mostra s'ha dut a terme en l'incomparable escenari natural del Sot de la Noguerola d'Osor, catalogat com a espai natural d'interès local, i ha comptat amb la participació de 22 artistes, amb una trentena d’obres efímeres construïdes a partir d'elements naturals perfectament integrades a l'entorn.

El dia Internacional de l’Art es una commemoració internacional establerta per la UNESCO l’any 2011, amb la finalitat de promoure consciència de l'activitat creativa a tot el món. La data de celebració respon a l’aniversari del naixement de Leonardo Da Vinci el 15 d'Abril de 1452, i enguany també es compleix el 500 aniversari de la seva mort.

Les obres del Land Art Sot de la Noguerola s'han pogut contemplar seguint un itinerari d'uns 500 m. amb inici a l'Ajuntament, seguint per el pont medieval de Can Vidal, un camí habilitat per l'ocasió que ressegueix la llera de la riera, una petita incursió dins el bosc de Can Casamitjana, i amb punt final a l'església de Sant Pere amb  una mostra d'escultures de fusta. L’activitat ha durat tot el cap de setmana; els dies 12 i 13 d'abril s'han pogut visitar els artistes treballant en els seus projectes, i el dia 14 la mostra ja completament acabada. Totes les obres anaven senyalitzades amb el nom de l'autor i un codi QR d'on es podia descarregar la respectiva informació.

La coincidència amb la Fira del Senglar ha propiciat que l'activitat hagi estat molt concorreguda, amb una estimació de 1200 a 1500 persones.
Algunes de les obres encara resten instal·lades i es poden visitar, a l'espera de fer-ne una valoració i determinar la temporalitat de les mateixes.

Més informació, imatges i vídeo :  CAOS Land-art OSOR (facebook)

Notícies