La obra de Levi Orta es podrà visitar a Perpinyà a partir del 6 de maig

15.04.2019

La obra de Levi Orta arriba a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Copista d'artistes polítics és un treball que ens proposa repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l'art i els seus diferents actors.

Levi rescata la figura del copista, l'aprenent dels grans mestres de la pintura, que per a comprendre el dibuix, la pinzellada i l'ús dels colors del seu mestre el copiava fins al cansament. En el cas de Levi Orta, des de la ironia i el sarcasme apren de la política copiant les obres d'art que han realitzat polítics cèlebres. La intenció no és fer cap tipus d'apologia d’aquests polítics, sinó analitzar críticament no la tècnica de les seves pintures sinó la instrumentalització que aquests polítics han intentat fer o fan de l'art.

La proposta expositiva és part del resultat d'un procés d'investigació; utilitzant la rèplica analítica. La selecció de les obres que copia, el títol que els assigna, així com el format instal·latiu en el qual decideix mostrar-les en redefineixen la lectura, l’actualitzen i la contextualitzen des de l'anàlisi crítica, i ja sense la intenció naïf amb la qual els seus autors originals les van crear.

Un circuit anual expositiu transfronterer

Levi Orta, copista d’artistes-polítics es podrà visitar a Perpinyà gràcies a un acord de col·laboració entre la Casa de la Generalitat de Perpinyà i el Consell Comarcal de La Selva. Aquest acord té com a objectiu facilitar un espai de promoció i difusió del treball dels creadors visuals de la comarca de la Selva en territori nord-català.

La inauguració de la mostra Levi Orta, copista d’artistes-polítics tindrà lloc el divendres 10 de maig a les 17.30 hores. El mateix artista farà una presentació pública del seu treball a fi de contextualitzar, aprofundir i dialogar amb els visitants sobre l’obra exposada.

La obra es podrà visitar a la Casa de la Generalitat de Perpinyà del 6 al 27 de maig.

Levi Orta

Notícies