Inici de les sessions de FilmoXarxa a la Selva Marítima

10.04.2019

El Cineclub Adler ha programat diversos films al Teatre de Lloret

Dijous 11 d'abril, a les nou del vespre, Cineclub Adler donarà el tret de sortida a les sessions de FilmoXarxa a la Selva Marítima. L'associació lloretenca és un dels vint cineclubs catalans amb els que arrenca aquesta xarxa concertada de pantalles cinematogràfiques que, sota el lideratge de la Filmoteca de Catalunya i amb la complicitat de la Federació Catalana de Cineclubs, es proposa potenciar i difondre el cinema català i europeu, incrementar l'oferta cinematogràfica en llengua catalana a les pantalles del país i fomentar la cultura cinematogràfica entre la ciutadania.

La FilmoXarxa, que també compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, dóna compliment a l'article 24 de la Llei del Cinema (Llei 20/20, del 7 de juliol de 2010) que encarregava a l'ICEC la creació d'una xarxa concertada de pantalles cinematogràfiques.

El títol escollit per donar el tret de sortida és El fill de Josep, una paràbola moderna sobre el concepte de la Sagrada Família, un film d'autor apadrinat pels germans Dardenne i presentat fa tres anys a Berlín. El film d'Eugène Green, que explora amb sentit de l'humor el nostre llegat religiós, es projecta just abans de Setmana Santa.

El 25 d'abril es podrà veure Gust de ciment, documental que retrata com uns treballadors sirians són testimonis de la destrucció de Síria mentre ells construeixen un gratacel a Beirut. El film, obra de Ziad Kalthoum, va ser guardonat a L'Alternativa amb el Don Quixot, premi atorgat pel jurat cineclubista de la Federació Internacional de Cineclubs.

El 9 de maig s'ha programat Sang sami, òpera prima de la cineasta d'origen sami Amanda Kernell. El film, que denúncia el racisme a la Suècia dels anys trenta, ha estat guardonat amb el Premi LUX 2017 del Parlament Europeu, a més de quatre premis de l'acadèmia de cinema sueca.

Essential Killing, un frenètic thriller interpretat pel nord-americà Vincent Gallo (en el paper d'un soldat afganès que fuig dels seus captors) i dirigit pel polonès Jerzy Skolimowski, tancarà el 23 de maig la primera tongada de sessions de FilmoXarxa que programa el cineclub.

L'arribada de la FilmoXarxa al Teatre de la Costa Brava Sud forma part de la decidida aposta de Cineclub Adler per a la diversificació de l'oferta cinematogràfica a Lloret. A més dels cicles de cinema que organitza regularment amb entitats del municipi (El Cinema i dona, amb l'Associació de Dones l'Aurora, i el Cinema i pau, amb Plataforma per la Pau Lloret) enguany també ha posat en marxa El petit Adler, un cicle de cinema infantil pensat per gaudir en família els matins de diumenge.

Font: Cine Club Alder

 

Notícies