Neix el BUG, el festival d’avantguarda de la zona del Ter-Brugent

05.04.2019

El festival vol ser un puzzle avantguardista on s’uneixin diferents expressions artístiques contemporànies, des de música, fins a instal·lacions digitals de llum i so.

El naixement d'un nou festival ja no suposa cap novetat, durant els últims anys han aparegut festivals de tota mena en els punts més insospitats del país. D'altra banda, creiem que aquest no és un festival més i el BUG neix per unir la innovació musical, la creativitat i les arts visuals i per actuar d'aparador dels nous talents, tant del territori com del país, que aposten per la fusió i l'experimentació en el cap de les arts electròniques. El festival vol tenir com a base el talent Gironí i per tant reforçar corrents artístics que sovint queden en un segon pla en un territori tan ric culturalment com el gironí. El festival vol apropar la cultura contemporània a una zona rural molt castigada per les crisis econòmica i la falta de projectes enfocats a la gent jove.

Pel que fa a la programació, el festival compta amb grans noms de l'escena electrònica del país, on destaquem les actuacions de MUSELESS una artista amb un discurs que queda entre Daft Punk o Grimes i que ha format part de festivals tan importants com el Sonar o el Primavera Sound. Compartint el cap de cartell trobem a MARION HARPER, una artista seduïda per l'electrònica i que arriba a la seva maduresa sonora amb el seu últim treball "Hydrangea". A nivell local, l'estrella més propera serà ENAI productor i artista de l'escena underground gironina, còmode entre melodies i grooves percussius, apareix a Girona amb la intenció de transmetre i explicar una història a partir de la seva música. Ben entrada la matinada, podrem gaudir en primícia del naixement de OMVRA un projecte de la DJ i productora MIKO. Com a gran tancament per aquesta primera edició gaudirem d'un B2B entre SPACER i DAVID LOST dues bèsties de la música electrònica nacional. A primera hora podrem gaudir de la música del BUG SOUND SYSTEM, un tastet musical on descobrirem els referents i inspiracions del festival.

Un cartell d'alt nivell per a la primera edició del BUG on s'ha volgut destacar la creació femenina dins el panorama musical català i així reivindicar l'espai que mereixen les dones dins la cultura contemporània.

Podrem gaudir de tot això i més durant la nit del pròxim dissabte 11 de maig de 2019 a l’antiga fàbrica la Burés d’Anglès. Per a més informació, podreu visitar la web bugfestival.cat o a instagram @bugfestival.

http://bugfestival.cat

Notícies