MontPhoto: un dels concursos de fotografia més importants d'Europa, amb seu a Lloret

13.03.2019

En l'edició passada d'aquest consolidat concurs de fotografia de natura es van rebre 12.000 fotografies de 60 països diferents

Un dels concursos de fotografia de natura més importants d'Europa es fa a Lloret de Mar. MontPhoto és molt més que un concurs: organitza tot un festival, exposicions itinerants i desenvolupa plans educatius per a escoles. Sempre apostant pel respecte al medi ambient.

Aquest any, celebra la 23a edició. Un concurs que busca imatges innovadores i inspiradores, llocs desconeguts, noves visions dels éssers vius, comportaments sorprenents o reinterpretacions de tot el que ja es coneix. Una mirada que documenti la diversitat, la bellesa, el misteri i la fragilitat de la vida al planeta.

Les inscripcions es fan on-line fins al 30 d'abril a les 23.59 hores. Cada autor pot participar amb un màxim de 25 fotografies que es poden distribuir lliurement entre les categories del concurs. Els guanyadors de MontPhoto 2019 es donaran a conèixer el 5 d'octubre del 2019.

Les onze categories del concurs són: Muntanya, Activitat de Muntanya, Mamífers, Aus, Altres Animals, Món Vegetal, Paisatge, Món Submarí, Macro, Denúncia Ecològica i Art a la Natura.

L'any passat van rebre 12.000 fotografies de 60 països diferents. Totes les imatges que veieu en aquesta notícia són algunes de les finalistes de l'edició passada.

Més que un concurs

MontPhoto també compta amb un festival que permet contemplar una exposició amb les obres guanyadores. Es converteix així en un punt de trobada de fotògrafs i en un altaveu dels treballs en pro de la naturalesa que es realitzen.

A més, tenen programes específics d'educació, des d'on organitzen tallers amb fotògrafs professionals i activitats per a nens i nenes de primària a partir de les obres guanyadores d'edicions anteriors.

 

Font: Noticies 324

Notícies