Creació d'un mural de gran format de l'artista Nil Perujo a Anglès

27.11.2018

L'artista Nil Perujo estarà treballant en la creació d'un mural de gran format a Anglès, una obra que vol ser un homenatge a Remedios Varó pintora surrealista mexicana que nasqué al carrer on Nil Perujo farà la creació d'art urbà.

El període de treball de l'artista serà des del dia 1 al 12 de desembre a una façana del carrer de les fàbriques d'Anglès.

El projecte és una idea de l'artista Nil Perujo que va estar seleccionada de la "Borsa de projectes culturals-creatius de la comarca"en el marc del programa CONNECTANT TALENT CREATIU I TERRITORI i  té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural-creatiu als projectes de desenvolupament local de la comarca de la Selva amb la millora de la professionalització del sector, la creació de xarxa de col·laboració entre els agents i la generació de nous projectes o productes que millorin la oferta cultural-creativa al territori.

Aquesta proposta es organitzada per l'Ajuntament d'Anglès amb el suport en l’acompanyament en l'execució del projecte per part del Consell Comarcal de la Selva.

Nil Perujo Puig, nascut a Anglès (la Selva), 1992. 

La seva trajectòria acadèmica, relacionada amb l’art, s’inicia en cursar el Batxillerat Artístic a l’INS Castell d’Estela d’Amer,  continua amb estudis superiors de “Pintura aplicada al mur” a l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot  i amb una graduació en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Actualment cursa un Màster d’educació en especialitat de dibuix, a la Universitat de Barcelona.

La seva pintura és realista-figurativa. Crea les seves obres amb la tècnica de la pintura a l’oli. Cada obra és una reflexió personal i de la vida; no plasma el que veu, plasma allò que sent amb un ofici majestuós.

Cal destacar, dintre d’una vintena de premis en el seu currículum, la Medalla d’Or del “Curso de Pintores Pensionados de la Real Academia de Historia y Arte de San Quirce “ (Segòvia 2016), amb l’obra “Segovia vigilada por la muerte”

Ha participat en exposicions individuals i col·lectives, trenta en total, arreu de Catalunya i del País Valencià i a les ciutats de Saragossa i Segòvia.

Font: Ajuntament Anglès

Notícies