1a edició de l'Escola per a Joves Flabiolaires

29.10.2018

Enguany, la Festa del Flabiol d'Arbúcies i fira de tardor del Montseny (3 i 4 de novembre) comptarà amb la 1a Escola per a Joves Flabiolaires destinada a nois i noies d’entre 12 i 25 anys. Aquesta primera edició, consistirà en un cap de setmana formatiu i lúdic al voltant de l’instrument i la festa amb l’objectiu d’acostar-la i fomentar la coneixença entre els joves flabiolaires. Més informació: https://escolajovesflabiolaires.blogspot.com/

Aquesta primera edició, consistirà en un cap de setmana formatiu i lúdic al voltant de l’instrument i la festa amb l’objectiu d’acostar-la i fomentar la coneixença entre els joves flabiolaires. Aquesta iniciativa ve organitzada per un grup de joves que durant anys hem participat a la festa del flabiol.
Per fer-ho, es duran a terme una sèrie de cursos sobre l’instrument barrejant classes de flabiol i tamborino i bombo amb les activitats pròpies de la festa.
És interessant i important que els joves vegin altres maneres de fer i d’ensenyar més enllà de les que estan acostumats. Un lloc on puguin compartir experiències i inquietuds sobre l’instrument i tocar nou repertori amb altres joves de la seva mateixa edat. En aquesta edició, els professors que duran a terme les 5h de formació intensiva seran la Cristina Boixadera i en Quim Boix. Per les classes, hi haurà dos grups diferenciats segons edats i nivell amb l’objectiu de que les classes siguin el màxim de profitoses per tothom.
Hi haurà servei de monitoratge durant totes les colònies pels menors d’edat.
 
Qui ho organitza?
Assidus a la festa del Flabiol i amb una estimació cap a aquesta, dos joves - amb la col·laboració de més flabiolaires - han organitzat aquesta Escola per a joves flabiolaires. I ho fan amb una voluntat de fer créixer la Festa i alhora facilitar que el jovent flabiolaire del país es conegui i pugui, per tant, unir sinèrgies.
 
Professors
Quim Boix

Amb en Quim, farem una primera incursió al bombo, la manera de tocar que aquest comporta i el repertori del rodal d’Arbúcies.

Cristina Boixadera
Amb la Cristina treballarem i jugarem amb el ritme i els ornaments tot experimentant el repertori i les diferents funcions que pot fer un flabiol segons l’àmbit on toqui.

Notícies