Un grup d'agents del sector cultural-creatiu de la Selva visita projectes i equipaments culturals d'altres municipis

11.06.2018

Visites a projectes i equipaments culturals en el marc de SelvaCultura

Un total de 31 persones van participar a les visites a projectes i equipaments culturals que es van realitzar a Perpinyà i Girona el passat cap de setmana 8 i 9 de juny.

El programa de visites a espais, institucions i empreses culturals va permetre conèixer de la mà dels seus responsables, exemples d'experiències culturals i disposar de contactes per establir connexions d'utilitat per iniciatives futures en l’àmbit cultural i creatiu.

Divendres 8 de juny els participants van participar a la sessió organitzada a la Casa de de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà on es van donar a conèixer les línies d’intervenció en matèria cultural a nivell municipal i les oportunitats de participar en projectes transfronterers del Programa Cultural de l’Euroregió Pirineu-Mediterrània. A la tarda es va visitar el teatre l’Arxipèlag per conèixer el sistema de gestió, programació i oportunitats d’exhibició.

Dissabte, les visites van transcórrer a Girona: l’Espai Marfà i el seu projecte d’acompanyament artístic en l’àmbit musical, el Mercat de la Volta del Barri de Sant Narcís i el seu projecte per a promoure creadors, artistes i artesans a partir dels seus establiments en format de galeria, botiga i tallers oberts al públic. A la tarda, la visita va continuar al Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona per conèixer la tasca que desenvolupa l’equipament en programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis. La jornada va cloure al Centre de Creació l’Animal a l'esquena,  un espai que fomenta l'experimentació i l'intercanvi d'idees i experiències entre directors d'escena, músics, videoartistes, teòrics i ballarins mitjançant residències, tallers, seminaris i laboratoris

Les properes sessions:

15 de juny: Trobada de Participació i debat de 10 associacions del sector cultural al Teatre del CCP de la Cellera en una trobada inèdita. Més info

29 de juny: Les noves connexions de la cultura: talent creatiu i diàleg amb altres sectors estratègics. Més info

El propòsit del projecte és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col·laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin la oferta cultural-creativa al territori.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural-creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu.

 

Més info a www.selvacultura.cat

Notícies