L'Orquestra Jove de la Selva actuarà el pròxim mes de maig a Holanda

14.04.2018

L’Orquestra Jove de la Selva actuarà el pròxim mes de maig a la població de Sneek, a Holanda. Concretament del 8 al 12 de maig, participarà al festival europeu de joves músics Watergate. Uns dies més tard, l’Orquestra farà un concert a Montserrat amb motiu de l’intercanvi de l’Escolania i, posteriorment, oferirà un concert de final de curs amb la Sant Andreu Jazz Band.

Pel que fa a les proves d’accés, el dia 2 de juny a les deu del matí a l’Escola de Música Municipal Josep Carbó de Santa Coloma de Farners es faran les proves d’accés per a tots els joves que vulguin formar part de l’Orquestra Jove de la Selva el curs 2018/2019.

Actualment, l’Orquestra Jove de la Selva està formada per 110 joves i 11 professors repartits en cinc orquestres: inici corda, inici vent, corda, big band i ensemble de guitarres. Durant l’any 2017, l’Orquestra ha realitzat un total de 86 assajos -molts d’ells oberts-, 20 concerts i col•laboracions benèfiques, a l’estiu unes colònies musicals per a petits i un màster músic per a joves, i un cap de setmana musical al setembre. Des del començament l’Orquestra Jove de la Selva ha fet més de 2.462 assaigs i 504 concerts.


Una única a Catalunya, amb segell comarcal
Una formació vinculada al territori, a les escoles, als músics i a les institucions culturals de la comarca. Amb un model de gestió únic i singular a Catalunya, amb participació pública d’un total de 13 ajuntaments i gestió privada, sense afany de lucre i amb l'ensenyament per davant de tot.
Actualment, més d'un centenar de joves i professors de la majoria dels 26 pobles de la comarca participen en l'activitat anual de l’Orquestra Jove de la Selva. Es fan assaigs rotatius trimestrals a cada poble i diferents cada any. Així mateix, els concerts es realitzen sobretot i amb prioritat als municipis de la Selva. En formen part infants i joves de 7 a 20 anys, repartits per edats i nivells en les 5 seccions actuals de l'Orquestra, completen la seva formació personal i professional amb la música, treball en equip, solidaritat, diversitat i coneixement.

La unió d'escoles de música petites per fer el projecte comú. L’Orquestra Jove de la Selva ha crescut amb seccions, nivell i joves músics. Amb la unió podem fer orquestres tan variades com la formació clàssica, formacions modernes i ensembles de guitarra, adaptades al nivell dels joves músics. En els intercanvis s’aprèn que la música és un llenguatge universal que no sap de barreres i ens obre les portes a noves cultures, costums i idiomes.


Amb repertori divers i ensenyament musical en viu
La varietat dels estils que comprèn el repertori de l'OJS va des de la música del renaixement fins al segle XXI passant per la música clàssica i contemporània i arribant als nostres dies amb tots els estils moderns, sense oblidar els temes de pel•lícules.
Els assaigs i els concerts són els escenaris on l'OJS desenvolupa la seva tasca pedagògica. Pensem fermament que vivint i experimentant la música és on rau l'aprenentatge més gran.

Notícies