Lloret presenta la temporada teatral protagonitzada per les dones i per un cicle Federico García Lorca

23.01.2018

La temporada teatral de Lloret de Mar, durant el primer semestre de 2018, inclou 28 espectacles de teatre, música, dansa, cinema i activitats per públic familiar.

El primer escpectacle arrencarà el 2 de febrer amb 'Escape Show', el primer room escape portat al teatre. Un espectacle amb una durada de 90 minuts d’infart per trobar l'antídot del gas, amb el qual els espectadors han estat intoxicats.

Les dones prenen el protagonisme aquesta temporada al Teatre de Lloret. En total s’han programat onze espectacles on les dones són les protagonistes. Així, es podrà veure Claudia’ de la Cia. La conquesta del Pol Sud. Un espectacle que després de programar-se amb èxit al Teatre Nacional de Catalunya la tardor passada, arriba a Lloret el 25 de febrer. Una obra que es converteix en un poema escènic sobre la memòria, la justícia i la identitat, partint de l’experiència d’una noia argentina, filla de desapareguts.

La programació continuarà el 3 de març amb l’espectacle ‘El secret de la Lloll’ a càrrec de Lloll Bertran, l’obra és un conte amb fragàncies de cabaret i un concert teatralitzat, un divertimento musical en tots els sentits.

L’actriu Lolita Flores també passarà per Lloret aquesta temporada. Serà el 9 de març amb la comèdia ‘Prefiero que seamos amigos’ dirigida per Tamzin Townsend. Una comèdia d’aroma fresc i àgil que ens porta a un viatge divertit amb girs inesperats, converses plenes d’irionia, frustracions i desig sexual no correspost. L’endemà, el 10 de març, serà el torn de ‘Barbes de balena’, un musical fresc i divertit de petit format  que fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones.  Aquell cap de setmana es tancarà amb una altra dona a l’escenari, Helena Escobar que portarà a Lloret l’espectacle familiar ‘Superbleda’.

Dues actrius més que passaran per Lloret aquesta temporada són Bruna Cusí i Vicky Luengo amb la producció de la Sala Flyhard ‘Lifespoiler’ (4 de maig). I en motiu de La Nit dels Museus que se celebra el mes de maig, s’ha programat l’actuació de Teresa Gelpí amb l’espectacle ‘Les cartes’ un monòleg de Víctor Català de la cia. DDT. L’actuació es farà al Museu del Mar de Lloret.

També la programació familiar es presenta aquesta temporada a Lloret en clau femenina. A més de ‘Superbleda’, aquesta temporada passaran per Lloret els espectacles ‘La rateta presumida’ de T-Gràcia (4 de febrer), ‘Dàmaris Gelabert’ (4 de març) i ‘Les supertietes’ (25 de març).

El Teatre de Lloret també ha programat aquest primer semestre de l’any un Cicle Federico García Lorca que inclou quatre espectacles dedicats al poeta. Així el cicle s’obrirà el 16 de març amb ‘Federico García’ de Pep Tosar, continuarà el 7 d’abril amb ‘Lorca i love’ de la companyia local Quantus Teatre, el 12 de maig es podrà veure ‘Yerma’ de Projecte Ingenu i el 18 de maig es tancarà el cicle amb ‘Poeta en Nueva York’ una producció del Teatre de Lloret i l’actor lloretenc Fermí Reixach. L’espectacle s’estrenarà a Lloret.

A més, aquesta temporada també s’ha programat ‘El niño de la tele’ (2 de març) una producció de Pentateatre i la Sala Flyhard, un monòleg en clau de comèdia que recull la vida de Rubén Ramírez, un jove que els anys 90 arrassava a totes les televisions espanyoles i, de cop, va passar a l’oblit.

Finalment el 24 de març, en motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre, s’ha programat ‘Píndoles teatre. Teatre fora del teatre’. Consisteix en tres obres de microteatre que es representaran en tres racons amagats del teatre de Lloret, excepte l’escenari. I el diumenge 29 d’abril, en motiu de la celebració del Dia Mundial de la Dansa, es veurà ‘Amortal Combat’ de Los Moñekos. Aquest espectacle que combina a la perfecció l’humor i la dansa, serà gratuït i es farà a la Plaça Germinal Ros s/n, ubicada just a davant del Teatre de Lloret.

Aumenta el públic al teatre de Lloret

El 2017 han passat pel teatre de Lloret de Mar 52.216 persones, gairebé un 25% més que l’any anterior.

El regidor de Cultura, Albert Robert, ha manifestat que aquestes dades consoliden la programació d’arts escèniques impulsada des del consistori, la qual conjuga grans èxits de la cartellera amb altres propostes més arriscades i innovadores. El regidor també ha destacat que s’està tendint a fidelitzar públic, un dels objectius que ens havíem marcat. 

Cal destacar també que des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, s’ha posat a l’abast múltiples opcions de descompte per acostar les arts escèniques a tothom. Destaquen les entrades a 5 euros per als alumnes de l’Aula de Teatre o Música, el 15% de descompte per a Carnet Jove, el Tr3sC, majors de 65 anys, aturats, el 25% de descompte per a grups de més de 10 persones, el 10% de descompte per a usuaris del Carnet de la Biblioteca i la participació a la campanya de la Generalitat, Escena 25, per a fomentar les arts Escèniques entre el col·lectiu de joves entre 18 i 25 anys.

Per a més informació de la temporada, es pot consultar al www.teatredelloret.cat

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Descarrega't el programa del Teatres Costa Brava Sud de gener a juny 2018 AQUÍ

 

 

 

Notícies